Els grups de Ciutadans de Sant Vicenç dels Horts i de Sant Feliu de Llobregat, es van desmarcar als respectius plens municipals de la disciplina de vot del partit, i van votar en contra del pin parental

Sant Vicenç dels Horts

A Sant Vicenç dels Horts, el consistori està governat en coalició des de fa un mes per PSC i Ciutadans. El passat dijous van aprovar una moció de rebuig al pin parental i de compromís per a promoure un model d’educació pública “lliure, diversa i plural”. Aquesta va ser una decisió aprovada pels 21 regidors i regidores de l’ajuntament.

Aquest fet xoca, doncs, amb la posició del mateix partit a Múrcia, on si que van acceptar la mesura. El dictamen elaborat pel consistori estableix el pin parental com una mesura “estrella” de l’extrema dreta que consisteix en un formulari a omplir pels pares per a vetar activitats que qüestionin “les seves conviccions morals, ideològiques o religioses”.

Sant Feliu de Llobregat

A Sant Feliu de Llobregat el procés va ser similar. Sant Feliu en Comú Podem (SFECP) que ostenta l’alcaldia, i PSC, van presentar al ple municipal de gener una moció de rebuig a l’aplicació del pin parental. El text proposava que des de l’administració es continuï promovent un model d’educació pública lliure, inclusiva, diversa i plural, i que alhora fomenti la cohesió social i la coeducació a tots als nivells.

Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat, amb el vot de ciutadans, que fins i tot va demanar eliminar el paràgraf que feia referència al seu partit, cosa que la resta de grups municipals no va acceptar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here