Els dies 5, 6 i 7 de març tindrà lloc a l’Ateneu Santfeliuenc la cinquena edició de “Vespres Negres de Sant Feliu”, unes jornades en què els assistents entraran en contacte amb la novel·la negra

Aquest gènere literari, que avui dia atreu moltíssims lectors i està dinamitzant la indústria editorial, aporta a la literatura una mirada crítica de la societat en què vivim. Els protagonistes en aquesta edició sorgiran de l’àmbit de la delinqüència institucional, del tractament televisiu del gènere i de la mirada investigadora femenina de la mateixa.

Les jornades s’iniciaran el dia 5, a les 19 h, amb la presentació dels llibres “Primàries de sang”, “Política criminal” i “Ella”, a càrrec dels seus respectius autors els periodistes i escriptors David Marín i Joan Ramon Armadàs, i l’advocat i escriptor Damià del Clot. La vetllada continuarà a les 20 h amb la xerrada “El ‘true crime’ a la TV actual”, a càrrec del periodista Jordi Sardiña, que analitzarà una de les tendències més de moda dins del gènere com és la de tractar a fons el crim real.

El dia 6, a les 19 h, es realitzarà la presentació dels llibres “El mal pare” de Pep Prieto, “L’harem del Tibidabo” i “La preferida de l’harem” d’Andreu Martín, i “Línia de quatre”, de Jordi Agut. A les 20 h tindrà lloc la taula rodona “Dones investigadores”, moderada per Irene Solanich, i en la que l’escriptora Montse Sanjuán parlarà de com es viu al cos de policia des del punt de vista femení a la ficció.

El darrer vespre negre santfeliuenc s’iniciarà dissabte 7 a les 19 h amb “Multiespectacle negre – Ens agrada matar (de veritat i de mentida)”, que inclourà tres propostes amb el denominador comú de la literatura criminal. La primera serà la lectura de texts criminals reals inclosos al llibre “Paraules de mort” d’Irene Solanich i Georgina Armadàs, a càrrec de les actrius Esther Nubiola i Andrea Burriel. Continuarà l’espectacle poètic i musical “Gàngsters, ploma i vaudeville” de Maria Pérez i Edu Núñez, i tancarà el multiespectacle la lectura teatralitzada de relats breus de novel·la negra, juntament amb una intervenció dels diversos autors per explicar la font d’inspiració de les seves obres. La darrera cita d’aquesta edició dels vespres negres serà un sopar de tapes i vins negres.

Les activitats es realitzen a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc (carrer de Vidal i Ribas, 25), i estan organitzades per la USLA.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here