Fundesplai ha posat la primera pedra del projecte per ampliar les seves instal·lacions al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat. L’actuació permetrà millorar l’alberg actual, construir un nou aulari, un espai multifuncional, i un gran parc tematitzat d’accés públic

Aquesta zona verda tindrà una extensió d’1,7 hectàrees i simularà els diferents espais naturals i hàbitats del riu Llobregat. La intervenció suposarà una inversió de 17,2 MEUR que es finançarà en un 75% amb un crèdit de l’Institut Català de Finances i Triodos Bank, que Fundesplai retornarà durant els propers dotze anys. Tot plegat amb l’objectiu de donar resposta a l’augment de participants a les activitats de l’entitat, que l’any 2019 van superar les 100.000 persones.

Els responsables de Fundesplai confien que l’ampliació permetrà multiplicar l’impacte de les seves accions a Sant Cosme, a la ciutat i al país. Asseguren que la ubicació de l’equipament en aquesta zona “va ser i continua sent una decisió coherent amb la missió de l’entitat”, i recorden que des de fa dotze anys treballen de forma coordinada amb altres agents socials, de l’administració pública i les entitats comunitàries per ser “un actor de canvi”.

Consideren que a més d’arribar a més infants, joves, famílies i entitats, aquestes millores reforçaran la tasca de Fundesplai a favor de l’educació ambiental, i recorden que l’any 2019 més de 100.000 ciutadans del Prat van participar en les activitats socials i mediambientals que l’ens organitza al Centre Esplai. Pel que fa a l’alberg que hi ha en aquest equipament, indiquen que té una ocupació mitjana del 90%.

En l’acte de col·locació de la primera pedra celebrat aquest diumenge, hi van prendre part el president de Fundesplai, Josep Gassó; l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez.

El projecte és obra de l’estudi d’arquitectura OAB, amb els arquitectes Carlos Ferrater i Núria Ayala, els mateixos que van projectar l’actual edifici Centre Esplai i altres equipaments de natura de Fundesplai. Els nous equipaments seran totalment accessibles i sostenibles.

Font: ACN Imatge: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here