Són molts els municipis i barris que s’han organitzat des de l’autogestió per fer front als efectes de la Covid-19. A Sant Feliu, un nombre considerable de ciutadanes van gestar la Xarxa Santfeliuenca, com a eina de suport mutu i de solidaritat popular, donant també resposta a les necessitats dels sector més vulnerables.

A dia d’avui, la Xarxa, en col·laboració amb l’Ajuntament i Creu Roja, han posat en marxa diferents iniciatives. Un grup de persones està confeccionant mascaretes des de casa seva amb els materials donats per diferents comerços locals, alhora que diferents clíniques dentals posen a disposició els seus equipaments per poder-les esterilitzar. A hores d’ara s’han confeccionat més de 3.500 mascaretes, de les quals, unes 200 ja estan esterilitzades i a punt de ser entregades. Les persones destinatàries d’aquestes mascaretes es prioritzen d’acord amb les necessitats detectades entre centres sanitaris que facin demanda, persones vulnerables, botigues i comerços, parc agrari, empreses de neteja i residències. Tanmateix, s’han consolidat altres grups per a la confecció de bates i gorres, a demanda, especialment, de centres sanitaris. L’Agrupament Escolta Nostra Dona de la Salut (el CAU) també hi col·labora, cedint el seu local com a magatzem de material.

La Xarxa Santfeliuenca també col·labora amb el col·lectiu de Makers, gestionat per Sant Feliu Innova i l’Ajuntament. El Club de Makers és un punt de trobada i col·laboració per a aquelles persones interessades en fabricació digital, robòtica, impressió 3D, entre altres. Es troben a la Torre del Roser, i ara, estan treballant en la fabricació de pantalles protectores. Ja s’han fet més de 2.000 i aniran destinades a centres del CatSalut.

Un altre dels serveis que ofereix la Xarxa Santfeliuenca és l’assistència emocional i suport telefònic. Amb aquest servei es pretén brindar suport emocional a les persones que es trobin soles, en situació de vulnerabilitat, i necessitin xerrar una estona amb alguna persona o per fer suport d’alguna gestió telemàtica, fer servir algun dispositiu digital o resoldre alguna qüestió tecnològica. També és treballa amb l’Ajuntament per tal d’oferir dispositius a les residències, que permetin a la gent gran confinada comunicar-se amb les seves famílies. Així mateix, professionals de la psicologia estan oferint els seus serveis de forma gratuïta.

La divulgació de la informació generada pels estaments oficials és una altra de les accions que fa la Xarxa. Estem presents a diferents xarxes socials, com ara Facebook, Twitter, Instagram -a prop dels 500 seguidors- i un canal de difusió de Telegram -amb més de 340 seguidors-. L’Ajuntament ha posat també a disposició de la Xarxa una estona al dia d’emissió a través de Ràdio Sant Feliu. Una altra idea de la Xarxa, i acceptada per Ràdio Sant Feliu, és la felicitació que rebran els infants de Sant Feliu que facin anys, que es farà cada dia de 12 a 13 h.

També està activa una comissió d’assessoria laboral i legal on persones voluntàries i especialitzades en el tema assessoren a qualsevol que ho necessiti. L’Ajuntament ha fallat favorablement a una demanda de la Xarxa per la qual les possibles cooperatives i grups de consum agroecològic, poguessin continuar fent la seva activitat de consum de producte agroecològic i de proximitat, permeten el repartiment al carrer de forma segura, contribuint així a garantir la sostenibilitat de les productores, l’alimentació saludable i assequible, i la sostenibilitat del medi.

Per acabar, la Xarxa vol agrair a totes aquelles persones particulars, comerços i entitats que han fet donacions les últimes setmanes. D’altra banda, volem aprofitar per seguir fent crides de recollida de materials que seguim necessitant: caixes d’emmagatzematge per a desar els materials rebuts, velcro per a les bates, rotlles de plàstic per a fer les bates (mínim 80 cm d’ample si es doble capa; mínimo 160 cm si és d’una capa), tela de cotó, goma elàstica i beta. També recollim tauletes, telèfons mòbils i ordinadors per a facilitar la comunicació amb les pacients i per a alumnat sense recursos. Aquestes donacions es vehiculen a través del següent formulari: https://forms.gle/okMznkhzjMqnP8vF6

Per a qualsevol consulta, necessitat o donació podeu contactar amb la Xarxa al correu xarxasantfeliuenca@gmail.com.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here