Aena farà els controls de temperatura dels passatgers que ara feia Sanitat a partir d’aquest cap de setmana

Els passatgers dels vols internacionals que van aterrar a l’aeroport del Prat aquest divendres es van trobar amb l’obligació de fer només 3 dies de quarantena i no 14, tal com s’havia requerit des del 15 de maig.

Els treballadors del cos de Sanitat Exterior van recordar als viatgers que l’estat d’alarma s’acaba aquest 21 de juny després de recollir informació per localitzar-los i fer-los un control de temperatura.

Una notícia que van rebre amb alegria i sorpresa alguns dels passatgers de la quarantena de vols que van passar pel Prat aquest divendres.

“Em pensava que hauria d’estar en quarantena 14 dies però ara són només tres, fins al diumenge. Torno a ser lliure”, va explicar la Rosanne, resident a Barcelona que volava des d’Amsterdam.

“M’esperava més dies de quarantena perquè a Amsterdam em van demanar que m’esperés dues setmanes a mitjans de maig i veig que les coses han canviat”, va dir el Michael, també veí de Barcelona però originari de les Filipines. “Ara són pocs dies i és fàcil en comparació amb els 14 dies que vaig esperar a Amsterdam”, va afegir.

La mateixa satisfacció va mostrar l’Iris, una resident a l’Hospital de Llobregat, originària dels Estats Units que també volava des dels Països Baixos. “Hem sortit de l’avió molt espaciats, de sis en sis, i ens han explicat que la quarantena en lloc de ser de 14 dies és de tres. Ja havíem llegit les notícies del canvi a la nova normalitat però està molt bé que t’ho expliquin en arribar”, va dir.

Tots els passatgers d’aquest vol i de la resta van haver de passar per uns controls de seguretat i sanitat, gestionats pels membres del cos de Sanitat Exterior.

A partir d’aquest cap de setmana, el personal contractat per Aena s’encarregarà de controlar la temperatura i rebre informació dels passatgers que arribin a l’aeroport del Prat a partir del 21 de juny.

Un sistema de càmeres infraroges escanegen la cara dels passatgers que arriben a la infraestructura barcelonina des de fa dues setmanes. En cas que una persona tingui una temperatura corporal superior als 37,5 graus, el sistema emet una alarma sonora.

El personal es coordina amb el departament de Salut per determinar a on s’ha de traslladar el cas sospitós de covid-19.

Tots els passatgers han d’omplir una fitxa amb informació que permet localitzar-los i en la qual han d’especificar si han tingut simptomatologia que es pugui associar al coronavirus.

D’aquesta manera, si una de les persones que ha arribat a Barcelona a través de l’aeroport presentés símptomes, el sistema té una manera ràpida de localitzar les persones que han pogut estar en contacte amb ells.

A partir d’aquest cap de setmana, i amb el canvi de mans del control, aquest formulari s’omplirà a través d’una pàgina web que generarà un codi QR.

Quan els viatgers passin pel control de temperatura només hauran d’ensenyar aquest codi amb qualsevol dispositiu mòbil i el personal d’Aena haurà de controlar que la informació sigui correcta.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here