L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha adherit enguany, per primer cop, a la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible amb un conjunt d’activitats virtuals entre el 22 i el 26 de juny. L’objectiu és conscienciar sobre l’estalvi i l’eficiència energètica.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Eva Creus, ha explicat que enguany l’Ajuntament s’ha adherit a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2020 per tal de “conscienciar la ciutadania sobre conceptes com l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de tots nosaltres per tal de caminar cap a una transició energètica”. Creus ha dit que cal que “tothom sigui conscient que qualsevol consum d’energia, si no prové de renovables, vol dir generar gasos d’efecte hivernacle que afectaran per tant al medi ambient i agreujaran el canvi climàtic”.

Eva Creus ha remarcat que “cal una transició i una cultura energètica i, per aquest motiu, l’Ajuntament ha valorat com a necessari adherir-se a aquesta Setmana Europea de l’Energia Sostenible per tal d’oferir un seguit d’activitats on rebre informació perquè tothom hi pugui aportar el seu granet de sorra”.

La Setmana Europea de la Setmana Sostenible es celebra arreu d’Europa del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica. En un context d’emergència climàtica i, tot i la situació de en la crisi sanitària mundial originada per la COVID-19, les entitats organitzadores han treballat per mantenir les dates de l’esdeveniment anual tot i que enguany només es promouran activitats virtuals.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha programat un seguit d’activitats virtuals entre les quals dues exposicions interactives, un taller sobre estalvi energètic, una escape room, jocs infantils i reptes per a tota la família:

  • Exposició “Treballem per una energia sostenible” amb informació sobre el canvi climàtic, eficiència en l’ús d’electrodomèstics, estalvi en l’il·luminació i la climatització i la movilitat sostenible.
  • Exposició “Actuem amb energia“: mostra itinerant i interactiva sobre energia i canvi climàtic.
  • Escape room “Sea level rise. Podràs aturar la pujada del nivell del mar?”: el teu municipi es troba en risc imminent d’inundació i el teu equip és la última esperança per salvar-lo. Cal registrar-se i reservar la sala. L’edat mínima recomanada és 12 anys i s’adreça a grups de joves, famílies i empreses.
  • Webinar o taller obert a la ciutadania “Canvi d’energia” que es celebrarà en dos grups: el grup 1 farà les sessions el 23 i el 26 de juny a les 17h i el segon grup farà les sessions el 30 de juny i l’1 de juliol a les 18h. El taller virtual, completament gratuït, on explicarà les diferents modalitats de contractació d’energia elèctrica, com optimitzar la potència contractada per reduir l’import de la teva factura, com utilitzar de manera eficient els teus electrodomèstics i millorar el teu habitatge, nous models de mobilitat elèctrica i autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Entre les persones inscrites en cada webinar es sortejarà una auditoria energètica personalitzada on s’estudiarà el cas particular de la família i l’acompanyarà en els canvis de contractació o de potència si són necessaris.
  • Juguem amb energia: es proposen sis jocs virtuals per als infants per aprendre sobre l’energia sostenible.
  • Repte familiars: “Continuem apostant per un món de colors. Digues la teva!“, “Estalvia energia des de casa” o “Us atreviu a cuinar amb l’energia del sol?
  • Recursos: un recull d’aplicatius i d’informació per millorar en l’estalvi energètic (contractació d’energia elèctrica, cercador de mesures de rehabilitació energètica, guia de vehicles elèctrics disponibles, etc).

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here