Catalunya En Comú del Baix Llobregat ha demanat al Govern de la Generalitat a través d’un comunicat, “un augment de recursos humans a les Oficines de Treball de la Generalitat (OTG) per a acompanyar a les persones treballadores que han perdut els seus llocs de treball durant aquestes darreres setmanes”. Alhora demana un “augment dels recursos econòmics destinats als ens locals per a contribuir en la creació de llocs de treball”.

Per als comuns, les dades de l’atur al Baix Llobregat demostren que, “darrera de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, hi ha una nova realitat molt preocupant i complexa”. L’atur registrat a finals del mes de juny a la comarca, era de 49.417 persones, situant la taxa d’atur registral al 12,5%. Unes dades que per a la formació ecosocialista no han estat pitjors “gràcies a la nova regulació del Govern de l’Estat dels ERTOs al llarg de l’estat d’alarma i la posterior pròrroga, fet que ha ajudat a pal·liar la situació de risc de moltes famílies”.

A aquest fet cal afegir una altre complexitat, la tramitació on-line de les demandes d’ERTOs i el tancament presencial de les OTG el 14 de març de 2020 amb l’habilitació d’un telèfon per tramitar les altes com a demandants d’ocupació i per a poder realitzar tràmits de la Renda Garantida de la Ciutadania, fins al 18 de juny que el SOC va anunciar l’obertura gradual de les OTG mitjançant la cita prèvia de les persones usuàries.

“Davant d’aquesta situació de gran desconnexió entre les OTG, que no han estat presents en el desenvolupament de les Polítiques Actives d’Ocupació, i el SOC, els Ajuntaments de la comarca han hagut de destinar recursos econòmics per tal de donar resposta a la ciutadania que volia accedir als Serveis d’Ocupació” explica el comunicat.

Una situació que per als comuns “fa necessària una aposta clara per part de la Generalitat de Catalunya per un escut social que garanteixi el ingressos mínims i drets socials, independentment de la situació de les persones en el mercat laboral”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here