Els treballadors i treballadores de l’empresa de vènding AB Servicios Selecta han desconvocat la vaga indefinida que havien de començar aquest dimarts.

El comitè d’empresa va prendre aquesta decisió després d’arribar a un preacord amb la direcció per reduir els 350 acomiadaments inicialment previstos a tot l’estat espanyol, 40 dels quals afectaven els centres de Sant Boi de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Tarragona.

Finalment hi haurà 255 acomiadaments, amb 32 afectats als centres de Selecta a Catalunya. El comitè i la direcció també han acordat que el 27% de treballadors de la firma a tot l’estat espanyol es podran acollir a un ERTO de dos mesos.

Segons han detallat fonts de CCOO a l’ACN, el preacord a què han arribat els treballadors amb la direcció de Selecta redueix el nombre d’extincions fins les 255, amb 32 afectats a Catalunya. No hi ha canvis, però, pel que fa al tancament del centre de Sant Boi, que abaixarà la persiana per traslladar l’activitat a Sant Andreu de la Barca.

Amb el preacord s’han millorat les condicions de les indemnitzacions, segons celebra CCOO. D’aquesta manera, es fixa que els acomiadats cobraran l’equivalent a 42 dies per any treballat fins a 24 mensualitats, amb un topall de 64.000 euros. Treballadors i empresa també han pactat la recol·locació diferida voluntària per a prop de 50 empleats a tot l’estat espanyol.

Els treballadors que s’hi acullin seran acomiadats per poder cobrar l’atur i, un cop esgotin la prestació, l’empresa els haurà de tornar a contractar i els afectats hauran de tornar la indemnització. La re contractació inclou mantenir l’antiguitat i les condicions de treball prèvies a l’acomiadament, remarquen els sindicats.

Al mateix temps, el preacord marca que un 27% de la plantilla podrà acollir-se a un ERTO a partir de l’1 de novembre i fins l’1 de gener. Serà amb les mateixes condicions que es van establir durant l’estat d’alarma: els treballadors cobraran un 70% del sou, l’empresa garanteix un complement salarial de 120 euros i també el 25% de les pagues extres.

Finalment, entre els punts més destacats del preacord, es fixa que Selecta crearà una borsa de treball a la central de Madrid per prioritzar els treballadors que hi estiguin inscrits a l’hora de fer noves contractacions.

El comitè dels treballadors i la direcció van signar el preacord la matinada del passat 10 d’octubre, i aquest dimarts els sindicats la van traslladar a les assemblees per a la seva ratificació. Està previst que aquestes reunions s’allarguin fins aquest dijous dia 15.

Font: ACN Imatge: @nuevocomite (SELECTA TRABAJADORES)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here