La Comissió de seguiment de Salut s’ha reunit telemàticament aquest dijous 15 d’octubre per analitzar la incidència de la Covid-19 a Sant Feliu i establir les accions de reforç necessàries.

La Comissió, que integra representants municipals i del sector sanitari de Catalunya, es reuneix periòdicament per valorar les qüestions que afecten l’àmbit de la salut a la capital baixllobregatina.

En aquesta ocasió, entre d’altres, hi van assistir a més de l’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, i els regidors i regidores i personal tècnic d’àmbits implicats; la directora del SAP Baix Llobregat Centre de l’ICS, Maria Jesús Megido; la directora de l’EAP Sant Feliu, Mònica Fisa; i la representant de CatSalut i directora del Sector Sanitari Baix Llobregat Centre-Fontsanta, Pilar Magrinyà.

Les representants de Salut van exposar que la velocitat de contagi i el risc de rebrot de la Covid-19 a Sant Feliu estan per sota de la mitjana de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, malgrat les dades són preocupants a tot el territori

L’Ajuntament de Sant Feliu exposa les seves peticions

L’alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, va instar el Departament de Salut a la recuperació de la visita presencial amb les garanties de seguretat adients, deixant la consulta telemàtica o telefònica només per aquelles qüestions que es poden resoldre per aquesta via. Així mateix, Muñoz també va reclamar la recuperació dels llocs de treball de metges i metgesses, infermeria i administració, perduts amb les retallades dels anys 2011-2014; i que s’ampliïn les plantilles amb el personal necessari per atendre l’actual emergència sanitària.

Finalment, l’alcaldessa també va demanar al Departament de Salut que se reforci el personal del servei d’atenció telefònica per evitar el col·lapse de les línies, i que s’elabori un pla de xoc per reduir les llistes d’espera de les atencions que s’han vist alterades per la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19, així com que es treballi per garantir l’accessibilitat en l’àmbit tecnològic.

Reforç en l’atenció de la Covid-19 a Sant Feliu

En els propers dies es posarà en marxa una unitat territorial per fer control de PCRs, que atendrà els cribratges de manera preferent per evitar la possible saturació de l’atenció primària.

Aquesta unitat territorial s’ubicarà al Centre Mas Lluí, que l’Ajuntament de Sant Feliu ha cedit per a que s’hi realitzin les proves PCR a les persones que siguin contactes estrets de positius, i també els cribratges en cas de grups estables amb incidència (grups escola, socials, convivents…).

A aquesta unitat només s’atendran les persones a les que vigilància epidemiològica identifiqui com a contacte estret, i les cites prèvies es concertaran exclusivament des del Cat Salut.

En el marc de les accions de reforç en l’atenció de la Covid-19, també s’ha analitzat en profunditat el paper de la unitat de seguiment, un centre específic telefònic de seguiment de casos positius, on es fan les trucades de la comunicació de resultats i se segueixen els contactes de les persones positives.

Evolució de la Covid-19 a Sant Feliu

Segons dades del Departament de Salut exposades en aquesta reunió de coordinació amb l’Ajuntament de Sant Feliu, des del 7 d’octubre han crescut els casos positius de Covid-19 al municipi. No obstant, la velocitat de contagi a Sant Feliu és, amb un 1,17, inferior a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, que se situa en una mitjana d’1,4.

Pel que fa al risc de rebrot, també és inferior a Sant Feliu, amb un 287, mentre que a la regió metropolitana sud és de 387. La situació a les residències tant de gent gran com de persones amb discapacitats del municipi ja està totalment controlada, amb la confirmació d’un únic cas positiu a la residència Falguera.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here