L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa una campanya a l’espai públic per rebutjar les violències masclistes, com a punt de partida dels actes al voltant del 25 de novembre, el Dia Internacional per l’erradicació de les violències envers les dones. La campanya consisteix en un conjunt de senyals que contenen lemes que mostren el rebuig a qualsevol forma de violència masclista envers les dones.

‘Ciutat lliure de violències masclistes’, ‘STOP violències masclistes’, ‘No les deixis soles 900 900 120’, ‘Aturar les violències masclistes també és cosa teva’ o ‘El masclisme mata’ són alguns dels lemes d’aquesta campanya. Els senyals s’han col·locat al voltant de diferents equipaments, com ara els mercats municipals, les biblioteques, els centres cívics, els centres d’atenció primària o els poliesportius… Properament també està previst que es col·loquin al davant dels centres educatius.

Amb aquesta campanya es dona el tret de sortida a les activitats de commemoració del Dia Internacional per l’erradicació de les violències envers les dones, en què l’Ajuntament i les entitats de dones locals tornaran a reivindicar la fi de les violències masclistes.

El programa d’activitats d’enguany s’ha adaptat a la situació sanitària, limitant les activitats presencials. Així, una de les activitats centrals, com és la III Jornada Feminista contra les violències masclistes, es farà on line. Serà el 28 de novembre, amb una xerrada amb les creadores de Towanda Rebels, un projecte que uneix divulgació i formació feminista, i una taula rodona sobre les violències masclistes en temps de COVID-19.

Altres de les activitats previstes en el programa commemoratiu del 25N són la lectura d’un manifest reivindicatiu, l’acte No t’oblido de l’Associació Violeta i l’exposició La representació dels cossos de les dones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here