D8el 21 al 29 de novembre, Sant Joan Despí participa a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que té com a objectiu fomentar accions per prevenir i reduir la generació de residus així com adoptar hàbits de consum sostenibles. Sota el lema #residusinvisibles, enguany la setmana se centra en la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels productes de nova generació, per la qual cosa promou hàbits com la reutilització, la reparació i l’intercanvi dels productes.

L’Ajuntament de Sant Joan Despí s’adhereix a la setmana amb diferents accions. Entre elles, un repte que llença a la ciutadania per fomentar un consum més responsable: el repte ‘Adeu Residus!’, que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de novembre al canal d’Instagram de @despi_sostenible. Els reptes seran els següents:

  • Dimarts 24/11: Avui poso a dieta les meves escombraries! Pesa els residus que generes en un sol dia… De quines maneres creus que els podries reduir?
  • Dimecres 25/11: Avui faig la compra a granel! Agafa el teu cabàs, bosses de tela o carmanyoles i intenta realitzar la teva compra diària sense cap mena d’envàs! Te’n sortiràs?
  • Dijous 26/11: Avui evito productes d’un sol ús! Des dels portaentrepans o les palletes d’acer fins el mocador de tela… Explica’ns de quina manera evites el consum de productes i envasos d’un sol ús en el teu dia a dia!

Per participar-hi, caldrà pujar cada dia a Instagram una foto mostrant com s’acompleix el repte i incloure-hi un comentari amb l’etiqueta #AdeuResidusSJD. Entre les persones participants, se sortejarà una cistella de verdura ecològica de proximitat durant un mes amb aprovisionament quinzenal.

Les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus també arribaran a diferents centres educatius de Sant Joan Despí, amb l’activitat en línia L’essència dels residus, oferta pel programa Compartim un Futur de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i tallers per treballar el malbaratament alimentari a l’aula a càrrec de l’entitat Espigoladors i oferts per la Diputació de Barcelona.

Altres activitats

Per la seva banda, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, de la qual forma part Sant Joan Despí, difondrà del 23 al 27 de novembre la websèrie Fes-ho Tu Mateix, amb nou capítols que ens ensenyaran a reduir els residus a casa. Cada dia s’emetran dos capítols, a les 10.30 h i a les 18.00 h. La podeu seguir pel canal www.youtube.com/user/Xarxasost.

Al llarg de la setmana, també podreu trobar consells per ser més sostenibles a les xarxes socials de Despí Sostenible i més recursos a https://view.genial.ly/5fb5258c465c0b6e9a7353cf/interactive-content-sant-joan-despi-setmana-prevencio-residus-2020

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here