Set arbres de Nadal i més motius lluminosos vesteixen Gavà d’ambientnadalenc

Les activitats s’adapten a la situació sanitària, amb més protagonisme deles propostes a l’aire lliure i descentralització als diferents barris de la ciutat

Des del passat 27 de novembre una Gavà més enllumenada i engalanada que mai dóna la benvinguda al Nadal. Coincidint amb l’encesa dels llums, s’ha donat el tret de sortida a la campanya de promoció del comerç de proximitat, impulsada per l’Ajuntament en col·laboració amb lesassociacions comercials, de restauració, i de paradistes dels mercats municipals de la ciutat.

Amb el lema “Aquest Nadal, més que mai, Comerç de Gavà”, la campanya pretén reactivar el comerç i la restauració local, greument afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19, en una de les èpoques de major volum de negoci. Unacampanya que s’afegeix a altres accions que, des de l’inici de l’emergència sanitària, l’Ajuntament ha posat en marxa per donar suport econòmic i logístic a aquests sectors igenerar un clima positiu i de suport entre la ciutadania.

La campanya posa en relleu els principals valors del comerç de Gavà, un element vertebrador i cohesionador de la ciutat, que dóna resposta a totes les demandes amb unaatenció personal i especialitzada, que genera ocupació i aporta riquesa a l’economia local,sostenible i de km 0. Un sector que durant l’emergència sanitària ha cercat noves fórmules per seguir oferint el millor servei a la clientela, amb comandes a domicili o através d’eines digitals.

Una d’aquestes eines és la plataforma “Més que mai Comerç de Gavà”, impulsada perl’Ajuntament des de l’abril passat per contribuir a la dinamització del sector durant els mesos de confinament. Aquest Nadal incorpora nous serveis com el Mercat de Nadal i Reis que, a partir del 2 de desembre, oferirà a cop de clic les millors opcions dels comerços de la ciutat per fer les compres nadalenques. El mercat en línia s’afegeix al directori d’establimentscomercials i de restauració de la ciutat, i al llistat de negocis que ofereixen productes per emportar o fan lliurament a domicili.

“Aquest Nadal, més que mai Comerç de Gavà” també hi serà als carrers, amb més il·luminació i guarniments nadalencs per acompanyar les compres, i animació musical i teatral que durant els dies de més vendes recorreran els principals eixos comercials. Així mateix, s’oferiran dues hores d’estacionament gratuït en els aparcaments municipals de les places Jaume Balmes i Batista i Roca.

A aquestes propostes s’hi afegeixen les iniciatives impulsades per les associacions de comerciants, restauradors i mercats municipals. Així, la recentment constituïda, WoW Gavà promocionarà la nova targeta de fidelització amb la promoció 20×10, de manera queels primers 500 clients que es donin d’alta a la targeta, i que facin una compra mínima de 20 euros, podran gaudir d’un descompte de 10€. Per la seva banda, l’Agrupació de Restauradors de Gavà, oferirà aquest Nadal un munt d’opcions i possibilitat de fercomandes per recollir o lliurar a domicili els àpats tradicionals de les festes cuinats pels restaurants i bars de la ciutat. Els mercats municipals, MercaGavà i Mercat del Centre, obsequiaran la clientela amb bosses reutilitzables per agrair la seva fidelitat, i amb premis directes o sorteigs.

Més llums i arreu

La il·luminació nadalenca en els principals eixos comercials de la ciutat pretén ser una bona eina per afavorir la recuperació del teixit comercial. Però en aquest Nadal diferent,l’Ajuntament ha volgut que la màgia d’aquestes festes arribi a més indrets de la ciutat.

La principal novetat són els 7 arbres de Nadal que llueixen a diferents punts de Gavà, el més espectacular dels quals és el de la Torre Lluc, amb 18 metres d’alçada. També destacala gran bola de neu gegant instal·lada a la Rambla.

L’enllumenat de Nadal s’ha ampliat enguany fins als 866 motius, cosa que ha permès guarnir el carrer Clara Campoamor, l’avinguda d’Europa, la rotonda d’accés a la carretera de Begues, l’accés al barri de la Sentiu, el carrer de la riera de les Parets i la plaça d’Amadeu Vives.

Els tipus de figures lluminoses són de banderola en columnes d’enllumenat; de cordóestels i bombetes, instal·lades en arbres de la Rambla, places i rotondes; esferes blanques,en arbres d’av Europa i Rambla, i en fanals de la plaça de la Terra i accessos als barris deMas Bruguers i la Sentiu. També es mantenen els ornaments en les façanes dels principals edificis municipals.

Dels motius instal·lats, 785 són de lloguer i 81 de propietat municipal. Totes les figures són de baix consum: les de lloguer disposen de llums tipus LED, i les de propietat són de LED i fil lluminós. La gran majoria resten connectades a quadres i columnes d’enllumenat públic. El cost total de l’arrendament, instal·lació i subministrament de l’enllumenat de Nadal és d’uns 92.000 euros.

Unes festes de Nadal i Reis adaptades a la pandèmia

Aquest Nadal, el programa festiu queda limitat i s’adequa a les restriccions decretades per les autoritats sanitàries. Tindran així un protagonisme especial propostes a l’aire lliure i enespais controlats per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i evitar grans concentracions de persones.

Una de les conseqüències derivades de la pandèmia és la suspensió dels actes de la Festa Major de Sant Nicasi. No es descarta que, davant d’un canvi en les restriccions, es puguin celebrar alguns dels seus actes tradicionals, dels quals s’informarà puntualment a través dels mitjans i canals de difusió municipals.

Tot i que diferent, aquest Nadal serà igualment il·lusionant. La presència de SesMajestats els Reis d’Orient està del tot garantida. La situació sanitària impedeix la celebració de la Cavalcada, però tothom podrà veure pel canal YouTube del’Ajuntament com els Reis arriben a Gavà el 5 de gener a les 17 h i l’alcaldessa elslliura la Clau de la Ciutat. Tot seguit, els Reis Mags faran una passejada en cotxe per diferents barris i carrers de Gavà perquè tots els nens i nenes de Gavà els puguin saludar i donar-los la benvinguda des de casa.

A través de les xarxes municipals, l’Herald ens explicarà com preparar-nos per les Festes i pel moment més màgic de l’any. Serà en cinc capítols que es difondran tots els dilluns del 30 de novembre al 28 de desembre.

El campament reial dóna pas a la instal·lació de bústies màgiques per recollir les cartesals Reis Mags. Una d’elles, al parc de la Torre Lluc, on hi serà del 22 de desembre al 5 degener, acompanyada del Mussolet de Gavà, que recollirà els xumets dels més petits. A partir del 2 de gener, les bústies màgiques arribaran als barris de Gavà, cada dia en un de diferent.

La clau de la ciutat amb què Ses Majestats accediran a totes les llars de la ciutats’instal·larà al Museu de Gavà. Serà del 2 al 5 de gener i en la seva visita els infantspodran recollir la vareta de llum que il·luminarà el camí dels Reis d’Orient fins a la ciutat.

Aquestes festes no faltaran altres tradicions, com el Pessebre de la plaça Josep Tarradellas; el Tió al parc de la Torre Lluc, en doble sessió el 23 i 24 de desembre; una nova ediciód’Els Pastorets Dansen, o els espectacles de l’Aula de Dansa per la Marató.

Font: Aj. Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here