Queden obertes les inscripcions la primera fase dels edificis de l’IMPSOL. Es tracta de 52 habitatges de protecció oficial en venda ubicats al barri de Les Guardioles. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el proper 20 de gener de 2021.

Abans de començar les festes nadalenques, l’Ajuntament ha presentat en una roda de premsa la primera fase de la promoció de 52 habitatges de protecció oficial en venda al barri de Les Guardioles, 36 en règim concertat i 16 en règim general.

A més a més, s’ha fet balanç de la concessió d’ajuts per a la rehabilitació i accessibilitat d’edificis d’ús residencial i d’habitatges de Molins de Rei. L’alcalde, Xavi Paz, ha explicat que “les principals actuacions que se subvencionen són obres estructurals dels edificis, o la supressió de barreres arquitectòniques” i ha afegit que “l’esforç i les polítiques d’enguany també busquen fomentar l’eficiència energètica i millora de l’habitabilitat dels habitatges”. Tot plegat, ha explicat “que suposa una inversió de prop de 150.000€, per part de l’Ajuntament, destinada a ajudar fins a un 50% en les rehabilitacions o obres de les comunitats de veïns de Molins de Rei”.

Destacar que els 36 habitatges de règim concertat estan destinats a públics específics: bé residir i estar empadronat ininterrompudament al municipi de Molins de Rei durant els últims 3 anys o haver estat empadronat 3 anys ininterrompudament durant els darrers 10 anys, o bé estar treballant en una empresa ubicada en el municipi de Molins de Rei durant els últims 3 anys. Si no es dóna cap d’aquests casos, els interessats en aquests habitatges de règim concertat, quedarien dintre d’una llista residual.

Per a optar als habitatges de protecció oficial de règim concertat, caldrà tenir uns ingressos màxims en còmput anual de l’últim exercici, que no superin en 6,50 vegades l’Indicador Renda de Suficiència de Catalunya.

Els 16 habitatges de règim general estarà repartit a cinc col·lectius específics que puguin tenir dificultat d’accés i, per descomptat, amb preus inferiors. Es reserven els següents habitatges per a persones amb mobilitat reduïda (1 habitatge); famílies monoparentals (5 habitatges); persones amb discapacitat, amb un grau igual o superior al 33% sense necessitat d’habitatge adaptat (5 habitatges); col·lectiu de gent jove, és a dir, persones edat igual o inferior a 30 anys (3 habitatges); o bé ser col·lectiu de gent gran, és a dir, persones amb edat superior o igual a 65 anys (2 habitatges).

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha destacat que “4 immobles tindran una cessió d’ús vers l’Ajuntament de Molins de Rei afavorint una política de lloguer assequible” i ha afegit que “des de l’Ajuntament es prioritzarà que col·lectius com joves, gent gran o persones amb diversitat funcional tinguin cabuda en aquesta promoció d’habitatge públic”.

Per optar als habitatges de protecció oficial de règim general caldrà tenir uns ingressos màxims en còmput anual de l’últim exercici que no superi 5,50 vegades l’Indicador Renda de Suficiència de Catalunya.

Aquesta nova urbanització es caracteritza per diversos aspectes innovadors a Molins de Rei. Per una banda, són habitatges sostenibles; es mostren respectuosos amb el medi ambient amb la implantació de solucions tecnològiques per minimitzar la despesa energètica dels futurs habitatges, prioritzant els sistemes passius per rebaixar al màxim els manteniments.

D’altra banda, són habitatges inclusius i accessibles, sense barreres, ideal per a persones amb mobilitat reduïda. A més, s’avancen a les necessitats d’una societat que està canviant de manera accelerada i, per tant, són habitatges molt més amplis i funcionals, pensats per diferents tipologies de famílies.

En aquests moments, la promoció es troba en la primera fase d’execució, mentre que la fase 2 es troba en fase de projecte, encara no s’ha iniciat l’obra. Està previst que la primera fase s’entregui a l’estiu de 2021 i que la segona fase de pisos estigui llesta entre el segon i el tercer trimestre del 2022. Aquesta última tindrà 61 habitatges, amb 62 trasters i 100 places d’aparcaments.

Finalment, el termini de presentació de les sol·licituds finalitza el proper 20 de gener de 2021. Aquells que estiguin interessats/des en el procés d’adjudicació, cal demanar cita prèvia telefònicament al 93 680 37 39 a les dependències de l’OAC.

Font: Aj. Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here