Puigdemont acusa l’Estat de provocar por als votants per obtenir el resultat que les urnes sempre li han negat

JxCat ha donat el tret de sortida de la campanya amb una crida a la participació i amb crítiques contra el PSOE i el cap de llista del PSC, Salvador Illa. La candidata de Junts, Laura Borràs, ha acusat l’exministre de fer “xantatge” amb la gestió de les vacunes, i ha demanat el vot independentista per evitar que la Generalitat estigui “supeditada” al PSOE. Per la seva banda, i en connexió des de Waterloo, el cap de llista de JxCat, Carles Puigdemont, ha acusat l’Estat de provocar “por” als votants per intentar així obtenir el resultat que, segons ha afirmat, les urnes “sempre li han negat”. L’acte d’aquest dijous al vespre ha estat totalment telemàtic i sense públic, des d’uns estudis televisius de Sant Just Desvern (Baix Llobregat).

Borràs ha centrat el discurs en carregar contra Illa i els socialistes. La candidata de JxCat ha criticat que l’exministre hagi promès un desenvolupament correcte de la vacunació contra el coronavirus a Catalunya si és president, en declaracions aquest matí a Antena3. L’exconsellera ho ha qualificat de “xantatge lamentable i inacceptable”. “No podem tenir un Govern sucursalista a la Generalitat que hagi de supeditar la gestió de la pandèmia al que més convingui al PSOE”, ha reblat Borràs.

L’exconsellera ha afegit que Illa simbolitza la “involució” i el “155 sanitari”, i ha assegurat que només es podrà sortir de la crisi amb un Govern independentista “i fort”. Borràs ha admès que hi hagi gent que pugui estar “decebuda, frustrada, enfadada, desconcertada i espantada”.

Però ha demanat que no hi hagi “resignació” i que la ciutadania sigui “exigent” amb Junts i el Govern independentista que Borràs vol formar: “Exigiu votar amb seguretat, amb llibertat, exigiu-nos solucions perquè son els nostres problemes. Exigiu propostes clares, no repetir els errors que haguem pogut cometre. I exigiu-nos que el vostre vot sigui el nostre compromís”.

Per la seva banda, Puigdemont ha remarcat que les urnes no poden fer “por”, i que l’independentisme sempre guanya quan hi ha eleccions: Tota la por que ens volen provocar i volen que tinguem, la por a repressió i a anar a votar el 14-F, es deu a una sola por, la por serval que tenen ells a les urnes i al resultat”, ha dit en referència a l’Estat. “Per això han preferit espantar, a veure si així les urnes els donen el resultat que sempre els han negat”, ha conclòs.

El míting, telemàtic i sense públic, ha comptat amb connexions des del plató amb 35 municipis de Catalunya, i amb Waterloo. Entre d’altres, hi han participat candidats i candidates, alcaldes i alcaldesses i també membres de l’actual Govern en funcions, com Meritxell Budó, Jordi Puigneró o Ramon Tremosa. L’organització assegura que més de 2.700 persones han seguit l’acte a través de les xarxes socials.

Al recinte només hi ha pogut accedir premsa i membres de l’organització, a banda de tècnics. A l’entrada s’ha pres la temperatura de tothom, on també hi havia gel hidroalcohòlic per servir-se.

A tall d’anècdota, Borràs s’ha trobat avui el president espanyol, Pedro Sánchez, i la delegada de l’executiu estatal a Catalunya, Teresa Cunillera, a l’andana de l’AVE de Sants. Segons ha explicat ella mateixa informalment a la premsa, tots tres s’han saludat i s’han preguntat com estaven, en una conversa cordial.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here