L’Ajuntament d’Esplugues ha impulsat una convocatòria pública per contractar a 20 persones que es trobin en situació d’atur i vulguin treballar el diumenge 14 de febrer, durant la jornada electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, per realitzar tasques per informar la ciutadania i facilitar l’accés als col·legis electorals de la ciutat. Aquestes persones tindran un contracte laboral per a una jornada i contribuiran a garantir el bon funcionament i la seguretat pública del procés electoral.

Les persones que optin a aquesta convocatòria hauran de tenir com a mínim el graduat escolar, estar empadronades a Esplugues i estar en situació d’atur. Les sol·licituds es poden presentar fins al 10 de febrer a les 24 hores. En cas que hi hagi més candidats/es que llocs, la selecció es farà en un sorteig el dia 11 de febrer, a les 14 hores, entre totes les persones interessades que reuneixin les condicions per ser contractades.

Amb motiu de la pandèmia, l’Ajuntament ha aplicat el protocol establert pel Procicat perquè tots els locals electorals siguin espais segurs. D’aquesta manera, s’ha establert una sèrie de mesures per garantir que el 14-F sigui segur. Es tracta que les persones que configuren cada mesa puguin complir amb el seu deure de forma segura, al mateix temps que la ciutadania pugui exercir el dret a vot de manera presencial també amb tota seguretat sanitària.

S’han adequat tots els col·legis electorals, establint porta d’accés per a cada mesa, circuits a l’interior de cada col·legi d’entrada i sortida de la ciutadania que exerceix el dret a vot, control d’aforament, etc. A més, a tots els centres de votació hi haurà un responsable de seguretat sanitària que s’ocuparà de vetllar pel compliment dels protocols.

Entre d’altres funcions, aquestes persones contractades realitzaran tasques d’informació i revisió de compliment de les mesures Covid-19, establertes pel Procicat, amb la finalitat que puguin atendre les peticions d’informació que la ciutadania faci sobre aquesta qüestió i sobre la ubicació, distribució i accessos a meses i col·legis electorals.

Font: Aj. Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here