Segons les dades oficials de la Generalitat, a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer la participació al Baix Llobregat era a les 18 hores del 45’43 per cent, mentre que a la mateixa hora era del 68’32 per cent a les darreres eleccions de 2017. La mitjana de Catalunya és del 45’72, molt similar  a la de la comarca, mentre que a les darreres eleccions era del 68’26. A les 13 hores la participació al Baix Llobregat havia estat del 22’36  per cent, molt per sota del 34’75 que havia votat el 2017, però només unes dècimes menys del 22’78 per cent registrat a tot el país.

A la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, la participació ha estat a les 18 hores del 50’34 ( 71’69 al 2017).  A Cornellà l’afluència a les urnes era  inferior, d’un 43’44 ( 66’26 al 2017). A Martorell s’havia situat en un 45’39 ( 68’86 al 2017). A Torrelles de Llobregat ha arribat al 47’94 ( 69’16 al 2017).

Les comparacions amb les darreres eleccions són però, en aquesta ocasió, difícils de fer perquè la pandèmia pot haver modificat els hàbits de la ciutadania: l’establiment de franges horàries ( de 9 a 12, per exemple, estava reservat per les persones vulnerables, i la darrera hora, de 7 a 8 del vespres es destina a persones contagiades o confinades) i l’increment del vot per correu fa difícil avaluar la incidència que la por al contagi pot haver tingut.

La normalitat ha presidit fins ara la jornada electoral. Les dificultats per constituir algunes meses ha quedat superada pel recurs als suplents. Al Baix Llobregat, igual que a la resta de comarques, s’han pogut constituir el cent per cent de meses. En molts municipis els ajuntaments han habilitat més locals electorals utilitzant espais amplis com pavellons d’esports o teatres. D’altra banda, s’ha pogut constatar en diverses localitats la presència d’apoderats del partit d’extrema dreta VOX arribats en autocars des de fora de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here