Malgrat el mal temps, més de dues-centes persones es van manifestar aquest diumenge al migdia contra la pujada d’impostos i taxes a Begues. La manifestació va ser convocada per la plataforma Àgora Begues creada fa pocs mesos.

Feia més de vint anys que no s’aplegava tanta gent per reivindicar una lluita local. Al crit de “menys Parlament i més escoltar la gent” es va recordar que enguany, en plena pandèmia i amb molta gent a l’atur, amb ERTO, o que han vist minvats els seus ingressos, la ciutadania no pot assumir un increment com el que l’equip de govern ha aprovat, amb el suport de la regidora no adscrita.

Un 6.25% l’IBI, 7.5% la taxa d’escombraries, 9.5% la taxa de clavegueram, 19% la taxa pels guals, i la resta de taxes al voltant d’un 4%. De res han servit la recollida de prop de 800 signatures, ni  fer un prec al Ple municipal ni tampoc presentar al·legacions i suggeriments contra aquesta pujada.

Els pressupostos aprovats recentment, desestimen, també, totes les al·legacions presentades, si més no, l’equip de govern ha aprovat incrementar-se el sou un 0.9% quan a l’inici de legislatura, a mitjan de 2019, ja se’l va pujar entre un 8-10% de mitja i en algun cas, fins i tot un 20%. Els pressupostos 2021 inclouen, a més, la contractació d’un nou càrrec de confiança per donar suport a l’alcaldia. Aquest càrrec tindrà un cost d’uns 55.000 € anuals.

Àgora Begues ressalta que l’alcaldessa, que a les darreres eleccions ha estat escollida diputada per JxCAT, no només no ha fet cas de les reiterades peticions de la població, sinó que també ha desoït el consell de la seva cap de llista, Laura Borràs, qui va demanar explícitament que en temps de COVID es congelessin les taxes i els impostos. Així ho ha fet Sant Climent del Llobregat, que és l’únic altre poble del Baix Llobregat on governa JxCAT.

Àgora Begues ha recordat aquest diumenge que “som dels pocs pobles del Baix que no han congelat, i dels pobles de Catalunya on la pujada ha estat més gran”. La plataforma té la intenció de continuar lluitant per projectes ciutadans com la millora del transport públic, el casal de joves i la construcció d’habitatge protegit, entre d’altres. “Som el poble, no som cap grup polític, no som números de compte, som persones, i hem vingut per quedar-nos”.

Font: Plataforma Àgora

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here