El PSC ha proposat que la diputada baixllobregatina Eva Granados presideixi el Parlament de Catalunya. El cap de llista socialista Salvador Illa ha reclamat que “una dona d’esquerres” com Granados presideixi el Parlament. Illa ho ha justificat pel fet que el PSC va guanyar les eleccions del 14 de febrer.

La idea d’Illa de que la candidatura de Granados serveixi per “obrir un nou temps polític” xoca però que amb les reticències que el perfil de Granados desperta en diferents sectors polítics pel seu tarannà poc inclinat a buscar el consens. En la darrera campanya electoral Granados es va destacar no tan sols per les seves crítiques a l’independentisme sinó també a En Comú Podem. Segons fonts consultades per Elbaix.cat  Granados no reuneix les condicions que caldria exigir a un presidència que apostés per superar els blocs fins ara confrontats.

Eva Granados, que va ocupar el segon lloc de la llista socialista per Barcelona, és diputada des del 2010. Es va formar políticament a l’agrupació socialista de Pallejà, al Baix Llobregat, i prové del sindicalisme, en concret de la UGT.

La presidència del Parlament, que sembla que amb tota seguretat no ocuparà l’actual president Roger Torrent, d’ERC, ha estat reclamada per Junts i per la CUP, malgrat quest partit només va obtenir nou diputats.  Aquest lloc, segona autoritat de Catalunya, està provocant un greu enfrontament entre Junts i la CUP. Segons el diari Ara, la CUP reclama la presidència del Parlament com a condició per a investir Pere Aragonés com a president de la Generalitat, una informació que la CUP ha desmentit perquè no vol participar “en un canvi de cadires”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here