L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert a l’ús públic el parc Marta Mata, la principal zona verda del barri de les Begudes. Una parc que esdevindrà un espai de centralitat per a aquesta zona residencial, ara en ple desenvolupament, que comptarà amb altres places i jardins, així com espais d’equipaments i de serveis.

Situat entre els carrers Manuel Vázquez Montalbán, Ana Maria Martínez Sagi i Federica Montseny, el parc Marta Mata té una superfície de 9.964 metres quadrats i és totalment accessible. Compta amb camins de sauló, una zona de jocs infantils, una vintena de bancs, una trentena de papereres, fonts i una zona poliesportiva de més de 300 metres quadrats amb cistelles de bàsquet.

Al parc s’han plantat més de 160 arbres d’espècies adaptades al territori, amb una combinació d’arbres caducs i perennes. Entre altres, hi podem trobar pollancres, pins, lledoners, alzines, xiprers o pruneres.

La il·luminació del parc és de led, més eficient i sostenible. Properament està prevista la col·locació d’una tanca perimetral al parc per reforçar-ne la seguretat.

Més zones verdes a les Begudes

A més del parc Marta Mata, també s’ha obert al públic la plaça de les Begudes (propera al carrer Major). Un espai verd amb jardins, jocs infantils i una zona d’aparcament públic gratuït.

En el futur, el barri de les Begudes també disposarà d’altres espais com la plaça Núria Pompeia o l’edifici de la Torre dels Pardals, immoble patrimonial del segle XVI, que l’Ajuntament està rehabilitant per tal que aculli serveis municipals per a la ciutadania.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here