L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023, un cop sotmès a la participació ciutadana. El pla recull més de 500 accions que s’impulsaran al llarg del present mandat i que s’articulen al voltant de quatre grans eixos: els serveis a les persones, la sostenibilitat, el desenvolupament econòmic i el govern obert.

El PAM 2020-2023 s’ha aprovat en la sessió del Ple municipal corresponent al mes de febrer, amb els vots a favor de JxSJD, Podemos, SJDEnComú, Cs i PSC i l’abstenció d’ERC.

El Pla d’Actuació Municipal és fruit del treball conjunt i col·laboratiu amb la ciutadania de Sant Joan Despí. A partir del document base elaborat pel govern municipal, el mes de desembre passat es va obrir un procés de participació de forma virtual que va recollir les aportacions, valoracions i propostes de la ciutadania.

Un cop avaluades, s’han incorporat 23 propostes d’accions recollides de la ciutadania, en àmbits diversos com la millora de l’espai públic, la mobilitat sostenible, la pacificació del trànsit, la sostenibilitat, l’estalvi energètic, la creació de nous equipaments i serveis, la promoció econòmica i la participació. A més, hi ha 3 propostes en fase d’avaluació.

El PAM 2020-2023 s’inspira en l’horitzó que es va definir al procés participatiu Sant Joan Despí 2025 -realitzat l’any 2014- i incorpora els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides i les accions del Pla Reiniciem Sant Joan Despí.

El document final del PAM conté 515 accions específiques que formen part de diferents línies estratègiques i objectius operatius. El pla vol incidir en la reducció de les desigualtats, en la millora del benestar i la qualitat de vida de la ciutadania i en donar resposta als col·lectius afectats per la crisi social i econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here