El president del Comitè d’empresa de SEAT, Matías Carnero, que alhora és president de la UGT de Catalunya, ha matisat a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que va afirmar que l’empresa productora de bateries per a vehicles elèctrics s’instal·laria a prop de Martorell, noticia que tothom va interpretar que volia dir al costat de l’empresa SEAT al Baix Llobregat.

Carnero ha explicat, al programa matinal Café d’idees de Gemma Nierga a TVE, que la ministra, quan diu a prop de Martorell, vol dir “a Espanya”. De fet, son diverses les comunitats autònomes que volen pugnar per aquesta instal·lació, que es podrà realitzar comptant amb fons europeus derivats dels ajuts per la pandèmia. Des del sector de l’automòbil català s’ha comentat que una altra localització possible seria la de la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona. Però les afirmacions de Matias Carnero confirmen que no hi ha una decisió adoptada que impliqui la ubicació de la fàbrica de bateries ni a Catalunya ni al Baix LLobregat En aquest sentit, en cercles econòmics i polítics, s’ha considerat un greu error que l’actual Govern de la Generalitat no hagi estat present en la visita del Rei i el president de Govern central a la factoria de SEAT a Martorell, ja que era una ocasió immillorable per tractar el tema.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here