El 70 aniversari de SEAT ha propiciat que el Rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, hagin visitat aquest divendres la fàbrica de SEAT a Martorell. Els han acompanyat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto,  el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de SEAT i Cupra, Wayne Griffiths. El govern català no hi ha estat present com a mostra de rebuig al rei Felip VI.

La celebració de l’aniversari ha tingut lloc l’endemà que la ministra Reyes Maroto anunciés la creació d’un Consorci públic-privat per impulsar una fàbrica de bateries, indispensables per a la producció  de vehicles elèctrics a prop de Martorell; tot i que, tal com informa Elbaix.cat, han sorgit dubtes sobre la seva ubicació.

El Rei ha destacat l’aposta irreversible d’Espanya en favor del desenvolupament del vehicle elèctric “que no estaria completa sense un suport públic en l’àmbit de les bateries”. El president Sánchez no ha fet ús de la paraula. La visita que havia començat a l’entorn de les 11 del matí ha acabat al voltant de dos quarts de dues.

Segons TV3, les protestes contra el Rei “han fracassat”. Havien estat convocades per Òmnium i l’ANC però, sempre segons la televisió pública catalana, han aplegat  “quatre gats” que han mostrat pancartes i banderes estelades. Una pancarta amb el lema “Catalunya no té rei” ha estat desplegada enfront de l’entrada principal de SEAT. ANC i Òmnium, han protestat perquè, segons aquestes entitats, els Mossos havien retirat dues de les quatre pancartes instal·lades; finalment, els mateixos Mossos han permès que es tornessin a col·locar, un cop aclarit que es disposava de permís, preceptiu en tractar-se de dos ponts sobre l’autopista. Segons Comunicació de Mossos la policia “s’ha limitat a fer les comprovacions corresponents de seguretat operativa perquè tot estigués correcte” i “en cap cas s’ha decidit retira-les per una motivació o altra”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here