L’edició XIV de la Mostra de Cinema de Drets Humans i Interculturalitat es farà per primera vegada als centres escolars de Molins de Rei a causa de la COVID-19. Aquest projecte posa en valor la importància dels valors com a societat i estimula l’esperit crític de l’alumnat.

Enguany, arriba una nova edició de la Mostra de Cinema de Drets Humans i Interculturalitat, un projecte de llarg recorregut a la vila. Des de 2015, el programa educatiu de la Mostra proposa abordar temàtiques com els drets humans, el racisme, la xenofòbia, les desigualtats econòmiques i les migracions, entre d’altres, i té com a fil conductor l’educació en valors i la interculturalitat a través de  les arts visuals.

La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Jessica Revestido, ha explicat que “aquest any hem recuperat la mostra i les pel·lícules de 2020 tal com les vam treballar l’any passat, ja que no vam poder projectar les sessions en obert al Foment a causa de la pandèmia”.

Aquesta vegada, però, es projectarà als centres educatius de Molins de Rei i no al Foment Cultural i Artístic, tal com era habitual. L’alcalde Xavi Paz, subratlla que “la Mostra s’adapta als temps actuals. No pot ser com l’enteníem, però ara entra a les escoles directament”.

Per la seva banda, Revestido explica que la metodologia serà  la mateixa que altres anys, però que aquesta vegada “els centres educatius tindran uns enllaços des dels quals podran descarregar-se, projectar i treballar les pel·lícules”. El treball i la projecció a l’aula té la part positiva, explica la regidora, “perquè es pot treballar amb més temps i profunditat”.

Els centres educatius que hi participen són l’Escola Castell Ciuró, l’Escola el Palau, l’Escola Estel, l’Escola Madorell, l’Escola la Sínia, l’Escola Alzina, l’Escola Pont de la Cadena, l’Escola Manyanet i els instituts Lluís de Requesens i Bernat El Ferrer, i es projectaran els films  Zog, dracs i heroïnes, La vida d’en carbassó, Mia i el lleó blanc, The breadwinner, El fill de l’altre i La mujer de la montaña.

L’alcalde, Xavi Paz, defensa aquesta Mostra, perquè pensa que “mitjançant aquest taller, 3.000 escolars de la vila podran reflexionar i estimular l’esperit crític, fer debat a l’aula a l’hora de veure quin món tenim, quins valors hem de treballar i quins debats hem d’afrontar”. I recorda que “les democràcies es defensen des de la contribució dels valors que projectem en mostres com aquestes. Aquest govern continuarà treballant per un món més just. És una obligació que tenim i a la qual no renunciarem ”

Font: Aj Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here