L’absència del Govern de la Generalitat en l’acte del 70 aniversari de la SEAT celebrat a Martorell el passat divendres continua generant polèmica. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, ha criticat en el seu canal de Telegram al Govern de Junts i ERC per no assistir a un acte que volia reflectir el suport institucional a la companyia automobilística.

Segons Colau “una cosa és que la Generalitat no participi en actes merament protocol·laris amb el Rei i una altra molt diferent que faci deixadesa de funcions” davant un acte molt important pel futur d’una empresa clau a Catalunya i al Baix Llobregat.

L’alcaldessa de Barcelona ha recordat que SEAT “és una de les empreses més importants del país i que genera milers de llocs de treball”. Segons Colau, “l’aposta de l’empresa per invertir en l’electrificació de la indústria de l’automòbil a Catalunya és molt bona noticia pera la recuperació econòmica”

La visita de divendres a la SEAT va ser presidida pel Rei Felip VI, raó esgrimida per la Generalitat per a no assistir-hi. Ara, des d’una força política clarament republicana, com En Comú Podem, s’apunta una altra estratègia diferent per evidenciar el rebuig al règim monàrquic: no participar en actes protocol·laris però no deixar cap espai buit quan s’estan preparant decisions fonamentals pel futur de Catalunya per molt que hi sigui el Rei. Tal com ha informat Elbaix.cat, no es coneix encara la ubicació de la nova fàbrica de bateries imprescindibles per a la producció de vehicles elèctrics.

Diversos sectors polítics, socials i econòmics han criticat que el Govern de la Generalitat no fes acte de presència a SEAT.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here