Podrem sortir del Baix Llobregat. El PROCICAT  ha decidit aixecar el confinament comarcal a partir d’avui dilluns 15 de març sempre que el desplaçament es faci amb la bombolla de convivència. Es podrà circular per tot el territori català però no sortir de Catalunya, que queda tancada amb confinament perimetral. Cal tenir present que aquesta relaxació afecta només a les bombolles de convivència però no, per exemple, a grups d’amics i amigues.

Les noves mesures, fruit d’una millora de les dades de la pandèmia i de la proximitat de la Setmana Santa, seran vigents fins el 28 de març, però, excepte que es produís un repunt de l’epidèmia, tot sembla indicar que es prolongaran més enllà del dia 28, Dia de Rams.

Es permet també l’obertura del comerç no essencial de menys de 800 metros quadrats, inclosos els caps de setmana, amb una limitació del 30 per cent de l’aforament. Fins ara només podien obrir els establiments de menys de 400 metros quadrats.

També s’autoritza que obrin sales de joc, casinos i sales de bingo amb un aforament del 30 per cent i un màxim de 100 persones amb ventilació reforçada i sense serveis de bar.

Dilluns també es reprendran les competicions esportives federades , incloses les sub-16. Hi podrà assistir públic fins un 50 per cent de l’aforament a l’aire lliure i fins un 30 per cent en recinte tancat, excepte en les grans competicions de futbol i basquet que continuaran celebrant-se sense públic.

S’obre també l’activitat cultural i s’aixeca la prohibició de gales, lliuraments de premis, i festivals. Caldrà, però, que aquestes activitats siguin estàtiques i amb limitació d’aforament. També es permeten les activitats de cultura popular amb mesures similars.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here