L’Agència Europea del Medicament (EMA) acaba d’atorgar el seu aval a la vacuna contra el coronavirus presentada per Janssen, vinculada a l’empresa dels Estats Units Johnson & Johnson. Amb la darrera autorització la Unió Europea disposa ja de quatre vacunes al sumar-se aquesta a les de Pzifer, Moderna i AstraZeneca.

El tret distintiu d’aquesta vacuna és que només requereix una dosi. Es fabricarà al Baix Llobregat, concretament a Sant Joan Despí, on l’empresa disposa d’una planta de producció.

Malgrat aquesta circumstància, el Departament de Salut de la Generalitat ha advertit que això no vol dir que arribin més dosis a Catalunya, ja que la campanya de vacunació respon a una estratègia europea. Les vacunes queden a disposició de la Unió Europea i aquesta envia un 10 per cent dels fàrmacs a l’Estat espanyol, que alhora en distribueix un 16 per cent dels que li pertoquen a Catalunya, sempre segons la població de cada Estat i de cada Comunitat Autònoma.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here