454 dones víctimes de violència masclista. 25 homes condemnats, 5 d’absolts en el quart trimestre de 2020. El nombre de denúncies de violència masclista (476) disminueixen respecte al trimestre anterior (-92) com també respecte al mateix trimestre de l’any anterior (-47). 12 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial. El 72% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la pròpia víctima de violència masclista, el 16,6% per intervenció directa policial i el 9,3% per informe de lesions.

En el quart trimestre de 2020 disminueixen les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat en comparació amb el trimestre anterior. Així, en aquest trimestre les ordres de protecció iniciades (84) han disminuït un 30,3%. Per altra banda, observem un augment d’aquestes ordres respecte al quart trimestre de l’any 2019 (+4,9%). En aquesta mateixa línia, el pes de les ordres de protecció adoptades (45,9%) disminueixen els partits judicials del Baix Llobregat respecte al trimestre anterior (-2,4 pp) però creix (+14,6 pp) en referència al mateix trimestre de l’any anterior.

Els assumptes civils i penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat disminueixen (11,3%) respecte l’anterior trimestre. La majoria dels agressors (62,3%) als que s’ha aplicat una ordre de protecció havien finalitzat una relació afectiva amb la seva víctima.

El sobreseïment provisional és la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent (47,3%) seguit de l’elevació a òrgan competent (28,3%). El percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca (5,9%) que a Catalunya (8,9%) i al total d’Espanya (12,5%).

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies; mesures de protecció; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here