Aquest diumenge 28 de març de 2021 va tenir lloc el pas per diverses localitats del Baix Llobregat de la 7ª i última etapa de la 100a Volta Ciclista a Catalunya

Una jornada de 133 km, que va començar a la plaça Espanya de Barcelona i va acabar al castell de Montjuïc de la capital catalana, desenvolupant-se amb tot un seguit de mesures especials per adaptar-se als protocols de la COVID-19.

Entre d’altres, en va destacar el fet que s’establís una bombolla de carrera per aïllar els corredors, personal d’equip i organizació de l’exterior i, per tant, les sortides i arribades es van celebrar sense públic. Aquestes zones van ser delimitades per tanques, i tampoc es van anunciara les zones d’avituallament al llarg del recorregut.

Grenadiers es presentava a la sortida de l’edició 100 de la Volta a Catalunya com el gran bloc a batre, amb un equip de somni que va acabar omplint el podi final de la cursa. Adam Yates, que ja havia estat segon a la darrera edició l’any 2019, es va proclamar guanyador final de la cursa catalana, acompanyat al podi final per l’australià Richie Porte, vencedor de la cursa l’any 2015, i per Geraint Thomas, guanyador del Tour de França 2018, tots dos companys d’equip.

Tots ells van saber defensar-se a la darrera etapa d’aquesta edició històrica, que amb 133 quilòmetres amb sortida i arribada a Barcelona, creuava diverses localitats del Baix Llobregat i pujava a la part alta del Castell de Montjuïc fins a sis ocasions, per acabar de decidir una cursa amb presència de grans noms del ciclisme internacional.

Com el belga Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), tot un emblema de les escapades que va aconseguir la seva cinquena victòria a la Volta a Catalunya, que se suma a les aconseguides a les edicions de 2013, 2016, 2018 i 2019, la primera d’elles també a la darrera etapa a Montjuïc.

Aquesta darrera i decisiva etapa va creuar les localitats baixllobregatines d’Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Vallirana i a la zona del delta, a la que van arribar per Begues, la volta va passar per Gavà i el Prat, celebrant un sprint intermedi al Canal Olímpic de Castelldefels.

Imatge titular: La Volta al séu pas per Sant Feliu de Llobregat 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here