● Les xifres de públic han estat similars a la de l’edició del 2019, l’última sense restriccions per covid

● El públic va respondre positivament sobretot a les tres sessions que comptaven amb cinefòrums

Bona resposta del Festival de Cinema Llatinoamericà de La Mostra de CineBaix, que s’ha celebrat del 18 al 22 de març de manera presencial. El nombre d’espectadors ha estat similar al de l’edició del 2019, la darrera que es va fer del festival de cinema llatinoamericà abans de la pandèmia.

L’edició de fa un any es va haver de celebrar en format online a través de la plataforma de la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL, estrenada per l’ocasió. Per tant, des de l’organtizació valoren molt positivament aquestes xifres, perquè el públic ha respost al retorn de La Mostra de manera presencial (el Festival de Cinema Llatinoamericà, al novembre, es va fer en format híbrid, mig presencial, mig online). Un balanç satisfactori, per tant, sobretot tenint en compte les circumstàncies actuals, en què molta gent encara no s’atreveix a anar al cinema. El Festival s’ha desenvolupat seguint totes les mesures de seguretat necessàries i amb lareducció de l’aforament de les sales al 50%.

Les tres sessions amb cinefòrums han estat les que han tingut més públic, com la inaugural, amb La mami, que va comptar amb la directora, Laura Herrero, i la cloenda, amb el director de Conversaciones familiares, Eduard Fisa. I sobretot amb Yo niña la sala pràcticament es va omplir (amb les restriccions al 50%) per veure el primer llargmetratge de Natural Arpajou, que va presentar la pel.lícula en directe des de l’Argentina. Una presentació que es va poder fer online gràcies a la plataforma pròpia de CineBaix, CineBaix.Live. A més, a la sala també hi era l’actriu protagonista, Andrea Carballo.

Després de la pel.lícula, es va poder fer un debat amb la directora, que va respondre totes les preguntes d’un públic que es va mostrar molt participatiu i entusiasta amb una pel.lícula que aborda la responsabilitat amb la paternitat i els dilemes que representa viure d’una determinada manera. Un debat enriquidor i interessant que pot marcar un precedent de cara a altres festivals de La Mostra, amb la possibilitat de poder connectar en directe amb directors/es que viuen en altrespaïsos.

La Mostra de CineBaix és el Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat, que es distribueix al llarg de l’any en diferents festivals a CineBaix, a Sant Feliu de Llobregat. La propera cita d’aquest any serà a finals de maig, amb el Festival de Cinema Africà. Us podeu mantenir al dia de l’actualitat de La Mostra a les xarxes socials: Twitter, Instagram i Facebook.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here