● El cinquè disc del projecte per al públic familiar de The Penguins consolida l’aposta per temes propis. El primer concert de presentació es farà el 30 de maig a Cervera

● La nova aventura de Reggae per Xics sortirà el 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, perquè el disc és també un còmic i un diari de viatge Quadern de Bitacòla (Buenritmo, 2021) és el cinquè disc de Reggae per Xics, el projecte per al públic familiar de la banda The Penguins.

Després de gairebé una dècada fent ballar petits i grans adaptant temes populars amb ritmes jamaicans, ara la banda consolida l’aposta engegada amb Ballant damunt la lluna i incorporen més temes propis que mai: n’hi ha vuit, per només quatre cançons adaptades del repertori tradicional. D’aquesta manera, continuen construint un imaginari particular a partir de temes propis i alhora no deixen d’arranjar el cançoner tradicional amb ritmes jamaicans. En aquesta ocasió, una de les versions que inclou el treball és l’adaptació d’un tema del projecte Càntut, patrimoni musical de tradició oral.

Aquest és el primer disc de la banda en tres anys i el títol ja és tota una declaració d’intencions: un Quadern de Bitàcola, com si fos un diari on plasmar pensaments, inquietuds i experiències. Una nova aventura que arriba després d’un últim any complicat per a tothom: incertesa, inestabilitat, pèrduees i neguits han marcat els últims mesos i també ha estat així per la banda.

La música, però, ha fet un paper de catarsi col·lectiva, i en aquest any de canvis ha permès que la banda trobés la manera de transformar tristeses, dubtes i enyors en un grapat de cançons que permeten tornar-se a il·lusionar i que conformen el cinquè treball de Reggae per Xics. Potser enduts per la necessitat de fer pinya en un moment complicat com el d’aquest any, The Penguins ha fet un disc més coral que mai, amb més participació de tots els membres a l’hora de composar els temes. De fet, també per aquest propòsit d’intentar construir col·lectivament, en aquesta ocasió han gravat el disc a l’estudi Pick’n’mix Estudio, del tècnic de so de la banda, l’Oscar Montesinos.

Enregistrat l’hivern del 2020, el resultat és un disc més madur, que proposa un viatge en vaixell travessant el mar amb la capitana i els seus nets. Un mar que també representa la immensitat desconeguda i per descobrir, com la vida mateixa, i un vaixell que també pot ser un espai on compartir i conviure amb un col·lectiu. A partir d’aquí la banda també planteja alguns temes amb reflexions sobre l’emergència climàtica, el valor de l’esforç o la reivindicació de la natura.

Un disc que és també un còmic i un quadern de bitàcola Quadern de Bitàcola sortirà publicat el proper 23 d’abril i es publicarà en format cd i també en vinil. Estrenar per Sant Jordi ja s’ha convertit en una tradició per la banda, que no presenta només un disc, perquè Quadern de Bitàcola és també un còmic i alhora un diari de navegació. De fet, la portada ja és un homenatge directe a Tintín, però a l’interior del disc, hi trobem un còmic que és el quadern de bitàcola que dona nom al disc: les notes d’un diari de navegació del viatge travessant el mar que fan una àvia i els seus néts.

Tot plegat acompanyat d’un recorregut visual per les cançons de l’àlbum a través d’il·lustracions que homenatgen personatges de l’imaginari de la infantesa dels membres de la banda, com Tintín i el capità Haddock, el capità Nemo de Jules Verne i el submarí Nautilus, Astèrix i Obèlix, o l’inesgotable Jaques Costeau a bord del seu vaixell, el Calypso.

Inici de gira el 30 de maig amb un nou espectacle especial

Amb el nou disc, arriba també un nou espectacle amb nou músics dalt de l’escenari, i una nova gira que arrencarà el 30 de maig a Cervera. Després d’haver estrenat espectacles a Barcelona i Girona, i de l’estrena absoluta de “Ballant Damunt la Lluna a Tarragona al 2018), en aquesta ocasió Reggae per Xics ha triat les terres de Lleida per engegar la maquinària d’un nou espectacle i una nova gira. A banda d’aquest concert, també es faran dos concerts més de presentació a les comarques de Girona i a Barcelona ciutat, a principis d’estiu.

Els concerts en directe són una de les característiques del segell Reggae per Xics, que atrapen el públic infantil des del primer moment i fan ballar tota la família. El nou espectacle és un viatge travessant el mar, una aventura on coneixeran animals, plantes i personatges molt especials, a més de descobrir què passa quan s’omple el mar de residus. La banda ha preparat un espectacle amb una escenografia especialment dissenyada per l’ocasió, on atrezzo, llums i so conjuguen per fer créixer un show que combina música i humor, alhora que convida a reflexionar a ritme de reggae, una fórmula que Reggae per Xics fa una dècada que aplica amb èxit.

Tot i això, abans de l’estrena del nou show, amb l’inici de gira a Cervera, aquesta primavera la banda encara té programats alguns concerts del final de gira de Ballant damunt la lluna, molt esperats després d’un any amb poques actuacions en directe per l’actual context de pandèmia. Una de les dates més destacades és la del 8 de maig al Monumental Club de Barcelona, amb més del 60% de les entrades venudes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here