Ha passat la Setmana Santa i el PROCICAT ha posat punt i final a la tímida obertura que va tolerar durant els dies festius per tal de donar aire als sectors de la restauració, el turisme i el comerç.

A partir d’aquest divendres 9 d’abril a les 00 hores torna a entrar en vigor el confinament comarcal. La ciutadania del Baix Llobregat només podrà desplaçar-se per la comarca amb les ja conegudes excepcions per motius de cura o laborals. Els Departaments de Sanitat i d’Interior de la Generalitat han acordat aquest canvi de mesures a causa, sobre tot, de l’increment de persones ingressades a les UCI. Els establiments de restauració podran continuar obrint amb limitacions d’aforament sense interrupció fins les 17 hores. Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, aquestes mesures estaran vigents fins el 19 d’abril a les 00 hores, però ha advertit que es poden allargar; en aquest cas, podrien afectar a la celebració de Sant Jordi.

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, sense criticar les mesures restrictives de la mobilitat, sí que ha protestat pel fet que no s’hagi atès la petició de l’Ajuntament de Barcelona de que l’àmbit de confinament fos el de l’àrea metropolitana de Barcelona. Si fos així la ciutadania del Baix Llobregat podria desplaçar-se a Barcelona a gaudir d’activitats culturals que resten obertes i els habitants de Barcelona podrien disposar de més espai per moure’s, entre d’altres llocs, pel Baix Llobregat. Colau ha recordat que Barcelona és “una ciutat densa” i que “el confinament comarcal en el nostre cas no evita situacions de risc sinó que les provoca”. L’alcaldessa de Barcelona ha fet arribar la seva petició a la consellera de Presidència, Meritxell Budó, que, de moment, no ha acceptat la proposta.

D’altra banda, curiosament, el fins fa poc president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat el retard en la restricció de la mobilitat i ha lamentat que s’estiguin “repetint errors”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here