• És una obra protagonitzada per la baixllobregatina Graciela Molina, Carla Torrés Danés i Lola Oria, tres veus reconegudes del món del doblatge que transporten el teatre a una cinquena dimensió.
  • Carla Torres Danés escriu i dirigeix una història que és un cant a l’amistat sobre tres mentideres compulsives que desafien l’status quo per fer-se amb el control de les seves vides.
  • Després de l’èxit a La Badabadoc Las bellacas estaran tot el mes d’abril i maig al Teatreneu.

Què passa quan tres actrius reconegudes per la seva trajectòria en el món del doblatge decideixen donar el salt al teatre? Que els resultats son simplement fascinants. Carla Torres Danés, protagonitza juntament amb Lola Oria i Graciela Molina, Las Bellacas, una obra escrita i dirigida també per ella. Les tres, actrius de gran renom en el món del doblatge transporten al teatre a una cinquena dimensió on la veu adquireix un paper protagonista.

Estem acostumats i acostumades a reconèixer les veus dels actors i actrius de fama internacional i ara, amb Las bellacas, per primera vegada, aquestes veus tindran també una cara, la seva veritable cara representant tres personatges divertits, actuals i que de ben segur, podrien ser qualsevol de nosaltres.

La Marta, la Pau i l’Angie son tres dones que podrien ser qualsevol dona en l’actualitat, persones comunes i quotidianes, sense problemes aparents, excepte un: són mentideres compulsives. En son conscients, però tot i així no poden evitar-ho i és per això que es reuneixen cada setmana al Cuqui Bar, el seu confessionari particular on són elles mateixes sense complexos. El seu particular problema les agermanarà i les farà més fortes, perquè en les seves trobades no senten la pressió de fingir per sobreviure en un món de l’status quo.

I aquestes dones fascinants tindran les veus d’Once d’Stranger Things, o de Lindsay Lohan i la Sirenita, i fins i tot d’ Alison Wright. La potència de la veu en Danés, Molina i Oria provoca en l’espectador una nova manera d’entendre i veure el teatre, que va més enllà del moviment, l’escenografia i el vestuari; un teatre on la veu ho diu tot i genera la necessitat a aquell qui està gaudint de mantenir els ulls ben oberts per veure a qui pertany.

Carla Torres Danés, va escriure aquesta comèdia fresca durant el primer confinament de març, és autora, entre altres, de Nausée, El mirador de les coses que no puc dir, Carrousel i recentment ha dirigit Qüestió d’honor de Hübner i Tus 4 mis 11, al Teatre La Capilla de México DF. En el món del doblatge és coneguda per ser la veu habitual de Kaytlin Dever i Ashley Eckstein i per donar veu a personatges com Once de Stranger Things, Ahsoka Tano de Star Wars: Clone Wars i Ruth Langmore d’Ozark.

El repartiment el completen la castelldefelenca Graciela Molina, coneguda per ser la veu habitual de Kirsten Dunst, Christina Ricci, Amy Adams, Lindsay Lohan i Anna Faris, entre altres, i per donar veu a personatges com Ariel de La Sirenita, Babe de Babe, el cerdito valiente, Totó de Cinema Paradiso i dimecres de La Familia Addams. Lola Oria és coneguda per ser la veu habitual d’Octavia Spencer, Alison Wright, Merrin Dungey i Marianne Jean-Baptiste i per donar veu a personatges com Gloria, la hipopòtama de Madagascar i Menlo de La banda del patio. Ha estat directora de doblatge de produccions com La forma del agua i American Horror Story, entre moltes altres.

Las Bellacas es va estrenar el passat 11 de gener de 2021, desafiant una situació complicadíssima per la cultura i el teatre s, a la sala La Badabadoc on va fer un sold out durant els mesos de gener, febrer i març, amb una recepció  i unes crítiques molt positives per part del públic, que agraeix poder recuperar el teatre, la cultura i sobretot, el bon humor. Ara, es traslladen al Teatreneu durant els mesos d’abril i maig on mantenen l’èxit assolit durant els mesos anteriors.

Tot i distanciar-se de l’estil de l’autora, Las bellacas manté la seva característica distintiva: la crítica social. La peça toca de puntetes problemes envers les relacions familiars i interpersonals, la crisi postpandèmia i la salut mental. La relació que uneix les protagonistes mostrarà com la sororitat i el suport mutu poden ajudar a relativitzar i a superar problemes individuals.

La producció corre a càrrec de La Maièutica, formada per Mireia Isal i Carla Torres Danés i fundada durant la pandèmia, nascuda arran de més de vuit projectes teatrals en els quals han treballat juntes des 2014.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here