El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa ofereix un servei de suport individual especialitzat sobre situacions de desorientació acadèmica, formativa i laboral, així com aspectes que puguin afectar el benestar emocional com problemes d’addicció, alimentaris o d’autoestima.

“Connecta’t” és un servei d’assessorament i orientació a joves amb l’objectiu de prevenir i pal·liar les situacions de crisis emocional i relacional. Està enfocat des d’una perspectiva preventiva, i pretén detectar i reforçar les capacitats i fortaleses dels joves per afavorir relacions saludables i enfortir les habilitats personals. Alhora és un servei complementari als serveis de la xarxa local dels àmbits social, educatiu, sanitari i de lleure.

Connecta’t d’Olesa es desenvolupa en coordinació, en xarxa, amb la finalitat de mantenir una coordinació i comunicació fluida, amb la referent de Joventut, en el cas de detectar joves en situació de risc que requereixen una derivació a aquest servei terapèutic.

El servei s’ofereix des d’un enfocament integral i comunitari amb l’objectiu d’orientar sobre qüestions de l’interès dels joves en sentit de promoure el benestar emocional i relacional (a través de xerrades i tallers virtuals o petites càpsules formatives sobre temes d’interès).

També dona suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional, amb intervenció terapèutica a nivell individual (situacions de desorientació acadèmica, formativa i laboral, situació de crisis familiar i de relació amb els iguals, així com altres aspectes que puguin estar afectant el benestar emocional propi com problemes d’addicció, alimentaris, d’autoestima, etcètera, deguts a qualsevol circumstància).

Un altre dels objectius és promoure la participació activa en la comunitat, amb activitats i trobades comunitàries, fomentant les relacions amb d’altres joves per tal de trencar la soledat i l’aïllament no desitjats; i també orientar, acompanyar i connectar amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada jove.

Els joves interessats que s’hi vulguin apuntar han a d’enviar un mail a pij@olesademontserrat.cat, on s’omplirà una fitxa de derivació i s’iniciarà un circuit de seguiment, derivació, i tancament. La coach hi contactarà per acompanyar al jove a nivell de suport i assesorament o orientació.

Aquest programa ja es va iniciar a finals de l’any passat a través de les escoles i instituts del municipi per tal que derivessin joves que necessitessin suport psicològic. Ara que ja porta uns mesos funcionant, des del departament de Joventut es fa extensiu a la ciutadania en general.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here