Fins a 14 empreses s’han incorporat al programa per primera vegada i han apostat per reinventar-se en el context de la pandèmia i incorporar models de negoci sostenibles i respectuosos amb l’entorn. 

Enguany el Compromís s’adapta a l’era postcovid i incorpora la distinció Safe Travels que estableix els protocols per a un viatge segur. 

La Cambra del Baix Llobregat, junt amb l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona i la Diputació de Barcelona han atorgat el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 42 empreses del Baix Llobregat, després d’haver desenvolupat i presentat models negoci sostenibles i respectuosos amb l‘entorn. Concretament, 28 empreses han renovat la certificació i 14 s’han incorporat al programa. 

L’acte de lliurament, que es va celebrar el passat divendres al Hub cambraDigital de la Cambra de de Barcelona, va atorgar el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 664 empreses de la província de Barcelona. 

La jornada va comptar amb la participació de la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca i Aparici, del regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i del president del Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. 

El Compromís basa la seva metodologia en el treball al voltant dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides que, en els darrers mesos, com a conseqüència de la pandèmia, ha incorporat noves mesures que fan referència a la seguretat sanitària reconegudes pel segell Safe Travels del World Travel & Tourism Council. 

El projecte va ser impulsat l’any 2017 per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Més tard, l’any 2019, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona també van promocionar aquest distintiu. L’objectiu del projecte és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el canvi climàtic, el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i comarques de Barcelona. 

El distintiu de la pandèmia: Safe Travels 

Les empreses que obtenen el distintiu del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer les empreses a qualsevol país del món, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la Covid-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers. 

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere respon tant a la voluntat de promoure un turisme més curós per part dels operadors turístics, com també als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn. 

El desplegament d’aquestes mesures suposa un nou posicionament de ciutat, que incrementa la competitivitat de la Destinació Barcelona, formada per la ciutat de Barcelona i les 12 comarques de la província. @CambraBCN Cambra de Barcelona Cambra de Barcelona @cambrabcn Cambra de Barcelona 

Font: Premsa Cambra BCN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here