El dia 5 de maig es va commemorar el dia d’homenatge a les persones deportades als camps de concentració i víctimes del nazisme. La comarca del baix Llobregat serà l’escenari els properes dies de diversos actes que volen recordar aquest episodi tràgic de la història europea.

El Cinebaix de Sant Feliu de Llobregat ha organitzat un cicle de cinema titulat “Mai Més: Memòria, deportació i prevenció del feixisme”. Tindrà lloc els dies 14, 21 i 22 de maig a les 19’15 hores. Programa i inscripcions a la web de Cinebaix.

A Olesa de Montserrat, el dia 15 a les 18 hores, es presentarà la recerca de persones deportades als camps de concentració.

I el diumenge 16 a les 11 hores el Parc Torreblanca acollirà l’acte d’homenatge a les persones del Baix Llobregat deportades als camps de concentració nazis. Es llegiran els noms de les persones deportades, hi haurà diverses actuacions musicals i intervindran representants del Consell Comarcal del Baix Llobregat, del Centre d’Estudis Comarcals, del president de l’Amical de Mauthaussen i del Memorial Democràtic. Conduirà l’acte la periodista Montserrat Armengou. Cal inscripció prèvia a causa de les mesures contra el covid.

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here