El laboratori d’innovació social Coboi lab impulsa aquesta iniciativa vinculada a la plataforma Nou Bauhaus Europeu

Coboi lab, el laboratori d’innovació social de Sant Boi, ha presentat aquest divendres, 14 de maig, el cicle de xerrades, debats i tallers ciutat [s] possible [s]. Cinc sessions durant els mesos de juny i setembre afavoriran una reflexió col·lectiva sobre com han de ser les ciutats del futur i el Sant Boi del futur.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha explicat a la sessio de presentació que “volem impulsar iniciatives per pensar junts, des de diferents mirades, la ciutat que volem per a les generacions futures , de la qual som responsables”. L’alcaldessa ha afirmat que Sant Boi és “una ciutat efervescent, en ebullició permanent i amb molt de talent per fer coses a partir d’un objectiu comú”.

El cicle ciutat[s] possible[s] es desenvoluparà en dos blocs. El primer, al juny y, abordarà maneres de co-dissenyar la ciutat del futur a partir de la col·laboració entre diferents actors, principalment joves. Les sessions previstes són ‘Nou urbanisme participatiu” (11 de juny) i “Co-disseny amb joves’ (18 de juny).

El segon bloc, al setembre , concretarà quina ciutat futura es vol co-crear i com donar resposta a les problemàtiques urbanes emergents a les ciutats post-covid. En aquests cas se celebraran tres sessions: ‘Transició ecològica’, ‘Nous models d’habitatge’ i “Espai públic i comuns urbans’.

A l’acte de presentació ha intervingut Alessandro Rancati,analista de polítiques públiques de la Comissió Europea, que ha contextualitzat el cicle de Sant Boi en el conjunt d’accions que es duen a terme mitjançant la iniciativa Nou Bauhaus Europeu .

Aquest moviment, que vol connectar el Pacte Verd Europeu amb espais vitals a escala local, crida la ciutadania europea a imaginar i construir de manera col·laborativa un futur sostenible, inclusiu i bonic per als ulls, la ment i l’ànima (beatiful, sustanaible, inclusive).

Alessandro Rancati ha destacat Coboi lab com un exemple de la voluntat d’impulsar eines per co-dissenyar les ciutats i ha afirmat que Sant Boi és ja un referent per la seva mirada estratègica de ciutat, en especial pel respecte històric que ha tingut en la interacció amb el seu entorn natural.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here