El Barça va guanyar diumenge la Champions League femenina derrotant al Chelsea per un contundent 4 a 0. La retransmissió per TV3, Esport 3 i GOL TV va assolir quotes de pantalla molt elevades ( amb 864.000 espectadors i un 31’6 de share), essent el programa més vist a Catalunya; els mitjans de comunicació catalans han destacat l’èxit d’un equip que des de fa anys, i encara ara, lluita contra la desigualtat de tracte en relació als equips masculins. Els mitjans de comunicació de Madrid, per espanyolisme, per masclisme o per enveja no han concedit a la victòria a la Champions el tractament que es mereixia. Però l’afecció del Barça ho vol celebrar.

El Barça és ara l’únic equip que ha conquerit la Copa d’Europa masculina i la femenina. I les integrants del Barça han guanyat també de forma contundent la Lliga, molt abans que finalitzi el campionat. Diumenge, la jugadora Aitana Bonmatí va ser declarada millor jugadora de la final.

Per tot això, i de forma condicionada per la pandèmia, les celebracions pels dos títols es faran aquest dimecres a les 20’30 hores a l’estadi Johan Cruyff de Sant Joan Despí quan acabi el partit de lliga contra l’Athletic de Bilbao que començarà a les 19 hores. El públic hi podrà ser present per expressar el seu suport a les jugadores si bé amb un aforament limitat. Les 1.000 entrades que es van posar a la venda ja estan esgotades. Barça TV oferirà el partit i la celebració en directe.

Després de les celebracions tocarà començar a fer justícia en relació a les condicions de treball de totes les dones esportistes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here