Cinc ajuntaments dels nou que formen part del Consorci del Parc de Collserola han enviat o enviaran cartes a la presidenta de l’organisme, Núria Marín, exigint una revisió del procediment a través del qual va ser nomenat nou gerent l’exalcalde socialista de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

D’aquests cinc municipis, tres estan governats pels Comuns ( Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Montcada i Reixac) i dos per ERC ( Sant Cugat del Vallés i El Papiol). Els altres quatre (Cerdanyola, Sant Just Desvern, Esplugues i Molins de Rei) tenen alcaldia socialista.

Els cinc municipis que han protestat per la situació de la que Elbaix.cat ja ha informat, representen la majoria dels que integren el Consorci i tenen un 63’9 per cent de la superfície total del Parc ( 8.295 hectàrees) . També formen part del Consorci la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Cal recordar que fins ara tots els grans acords dins el Consorci de Collserola s’havien adoptat per un consens que ara s’ha trencat.

Fonts jurídiques consultades per Elbaix.cat conclouen que ens trobem davant “un nyap jurídic escandalós” que en cas de ser objecte de recurs serà, amb tota probabilitat, declarat nul.

D’altra banda, la Plataforma Cívica per a la defensa de Collserola, que forma part del Consell Consultiu del Parc, ha fet públic un dur comunicat anunciant el seu rebuig “al nomenament irregular del nou gerent del Consorci del Parc”. La Plataforma exigeix que “el nomenament de nou director-gerent del Consorci del Parc recaigui en una persona amb una preparació científica, tècnica i jurídica rellevant”. El comunicat critica que els mèrits pel nomenament de Perpinyà “responguin al seu exercici com a representant polític”. De forma contundent afirmen: “Anem a pitjor i donem una imatge fraudulent a la ciutadania i a les noves generacions en el sentit que la formació i la capacitació no són determinants per a dirigir un Parc Natural sinó la militància en un partit polític”.

La Plataforma anuncia que “requerirà al Síndic de Greuges, a l’Oficina Anticorrupció i a la Comissió de Transparència de la Generalitat de Catalunya que revisin tot el procediment i, que si s’escau, s’anul·li l’adjudicació i el procediment, per tal de descartar qualsevol ombra de dubte de corrupció administrativa i de pràctica de portes giratòries”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here