L’Ajuntament ha iniciat un nou procés participatiu perquè la ciutadania pugui decidir les millores que es realitzaran a l’espai públic dels barris. Amb el nom de ‘Construïm Sant Feliu’, aquest nou model de pressupostos participatius es desenvoluparà en el marc del Pla de Millora de l’Espai Urbà, i permetrà determinar els santfeliuencs i santfeliuenques com i on s’invertirà una partida d’un milió d’euros amb una mirada quotidiana i incorporant la perspectiva de gènere.

El procés es desenvoluparà en diverses fases i contemplarà els àmbits territorials dels futurs consells de barri, òrgans participatius en què la ciutadania pot dir la seva sobre els temes col·lectius al territori. Concretament, es treballarà d’una banda amb el Consell que inclou Roses-Castellbell i Mas Llui, amb el que engloba La Salut, Les Grases i Can Calders, i amb aquell constituït pels barris de Can Maginàs, Can Llobera, Can Nadal, Falguera i Can Bertrand.

La primera sessió es portarà a terme dimecres 19 de maig a les 18 h, i les persones interessades en participar-hi han d’escriure un correu electrònic a l’adreça participacio@santfeliu.cat per obtenir les credencials i intervenir en el procés. A partir del 20 de maig i fins al 2 de juny s’instal·laran punts informatius als carrers de Sant Feliu per visibilitzar el procés i convidar la ciutadania a fer propostes de millora.

‘Construïm Sant Feliu’ també contempla la realització de tres passejades per cadascun dels àmbits territorials d’actuació durant els mesos de maig i juny, a partir de les quals s’elaboraran diferents informes que a posteriori passaran per a la corresponent valoració pels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Una vegada identificades les diferents propostes es convocarà la ciutadania a una darrera sessió per validar els projectes finalistes de cada barri, que tindran un topall màxim de 500.000 euros per tal de garantir que la distribució territorial de les propostes sigui variada. D’aquí sortiran les diferents opcions que hom podrà votar durant la darrera quinzena de juny i fins al 2 de juliol. Les obres guanyadores s’executaran al llarg del 2022.

Amb la creació i impuls del procés participatiu ‘Construïm Sant Feliu’ es dona compliment a aquells compromisos del Pla d’Actuació del Mandat que tenen per objectiu incorporar la ciutadania en l’elaboració i avaluació de les polítiques públiques, en aquest cas a través de la millora del procés de decisió sobre els pressupostos municipals, i amb accions de millora de la plataforma de participació ciutadana en línia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here