Una maniobra del regidor Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona se l’hi ha girat en contra. Barcelona pel Canvi, el grup de l’exprimer ministre socialista de França, va presentar dimarts a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat una proposta que expressava “el total suport al pla d’ampliació d’Aena” de l’aeroport del Prat. Però la moció va ser rebutjada amb els vots en contra dels Comuns, partit de l’alcaldessa Ada Colau, i d’ERC; Junts per Catalunya es va abstenir i el PSC, Ciutadans, el PP i el grup de Valls varen votar a favor.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, va afirmar que “és antic fer escollir entre ecologia i economia” i va recordar a Valls el camí adoptat per França en la reducció de vols que disposen d’alternativa ferroviària amb temps de desplaçament inferiors a les dues hores i mitja, com a mesura per a limitar emissions contaminants. El posicionament dels Comuns els va confrontar amb els seus socis de govern, el PSC, partit al que pertany el president d’Aena, Maurici Lucena.

A l’Ajuntament del Prat  en canvi, la unanimitat és total pel que fa a l’oposició a l’ampliació proposada per Lucena: ja fa uns mesos tots els grups municipals, El Prat en Comú, PSC, ERC, Ciutadans i Podemos, varen fer costat a l’alcalde Lluís Mijoler que aposta per protegir l’equilibri territorial i que dimarts va celebrar la votació que havia tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here