El consistori ha instal·lat un dispensador més de pinso amb nicarbazina, una substància inhibidora de la capacitat reproductiva per controlar la població dels coloms. 

L’any 2013, l’Ajuntament de Molins de Rei va ser un dels dos municipis pioners de tot l’Estat a gestionar la població de coloms urbans mitjançant la instal·lació de dispensadors de pinso amb nicarbazina, una substància que garanteix reduir aquesta població animal sense necessitat de sacrificar-ne cap.

Fins al moment, al municipi hi havia dos dispensadors: al Centre Vila i al barri del Canal. Ara, el consistori ha decidit instal·lar-ne un més, al barri de la Granja, un dels punts amb més densitat de coloms.

Aquests dispensadors, programats amb un temporitzador, subministren una quantitat de pinso calculada d’acord amb el nombre de coloms que mengen a la zona. Així s’aconsegueix la ingesta de la dosi diària necessària.

Està previst fer un seguiment mensual del funcionament dels dispensadors i del nombre de coloms del municipi, i s’estudia instal·lar més dispensadors en aquells punts on s’aprecia més abundància de coloms urbans.

La regidora de salut pública, Carme Madorell, ha assenyalat “que en les properes setmanes posarem en marxa uns cartells pedagògics per informar i sensibilitzar a la ciutadania del riscos i desavantatges de donar de menjar als coloms i evitar-ne així la seva proliferació que podria arribar a comportar problemes de salut comunitària”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here