Abans d’iniciar el ple municipal del mes de juny, representants dels cinc grups municipals del Prat es van fer una fotografia conjunta per reiterar la seva negativa unànime a la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat

Tots cinc grups municipals amb representació al ple del Prat (El Prat En Comú, PSC-CP, Esquerra Republicana, Ciutadans i Podemos) han mostrat conjuntament el seu rebuig unànime a la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat.

Abans d’iniciar el ple municipal del mes de juny, que va començat ahir a les 18h, representants de tots els grups es van fer una fotografia conjunta davant del consistori per mostrar un cop més la unitat de la ciutat contra la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat, que suposaria la destrucció de la Ricarda, espai protegit per la Unió Europea, que reclama una major protecció del Delta del Llobregat, de gran valor mediambiental i amb hàbitats d’interès comunitari. En la zona es troba, a més, la Casa Gomis, una obra fonamental de l’arquitectura racionalista a Catalunya, declarada recentment per la Generalitat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Com a alternativa a la proposta d’ampliació de l’aeroport, l’Ajuntament del Prat defensa que cal dissenyar un sistema aeroportuari català, que potenciï els actuals aeroports de Vilobí d’Onyar (Girona) i Reus i millori les connexions ferroviàries d’aquestes localitats amb el Prat i Barcelona.

D’aquesta manera, els cinc grups municipals del Prat van voler reiterar la posició que ja van expressar en la declaració institucional aprovada per unanimitat al ple municipal del 4 març de 2020 i amb la promoció del manifest “Preservem el delta. Protegim el clima. No a l’ampliació de l’aeroport” (#NiUnPamMes), que ha recollit fins ara el suport d’unes 5.200 persones a títol individual i de més de 250 entitats del territori.

Per contra, Núria Marín defensa l’ampliació de l’aeroport del Prat per convertir-lo en un ‘hub’ internacional

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va dir dimecres que “no pot estar més d’acord” amb els que defensen l’ampliació de l’aeroport del Prat.

El mateix dia que agents econòmics i socials catalans van escenificar en un acte a Esade el suport a l’ampliació de l’aeròdrom, Marín va assegurar que Barcelona, la seva àrea metropolitana i el conjunt del país necessiten que l’aeroport esdevingui un ‘hub’ internacional que contribueixi a la recuperació econòmica. Aquí, l’alcaldessa va recordar que l’ampliació de Fira Barcelona comportarà un increment del turisme de negocis que reclamarà un aeroport amb més i millor capacitat.

Núria Marín va fer aquestes declaracions en la prèvia de la taula rodona organitzada amb empresaris de l’Hospitalet que, amb el títol ‘Diàlegs per a la reconstrucció’, va abordar com s’ha d’abordar la reactivació econòmica i quin paper hi tindran les metròpolis i els agents econòmics.

Font: Ajuntament del Prat i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here