Com és habitual, l’acte central serà, el 10 de juny, festivitat de Santa Oliva, la tradicional ofrena floral a la patrona, que aquest any tampoc podrà tenir públic per raons sanitàries.

El mes de juny ha arrencat a Olesa de Montserrat amb la vista fixada en dues de les grans cites festives de l’any. La primera de les cites és la festa de la patrona, Santa Oliva,a partir del proper dimecres, 9 de juny. El programa d’enguany torna a posar atenció en la cultura i la tradició, i recupera activitats que l’any passat no es van poder celebrar de manera presencial a causa de la pandèmia. Ara bé, per a totes les activitats cal fer reservar d’entrades a la plataforma Vivetix.

La fira de Santa Oliva, el Ginesta Sound, concerts i activitats infantils i la marató d’artistes són algunes de les activitats previstes. Com és habitual, l’acte central serà, el 10 de juny, festivitat de Santa Oliva, la mostra de cultura popular que donarà pas a la tradicional ofrena floral a la patrona. El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Xavier Rota, ha agraït la implicació i participació de les entitats olesanes en la programació de la festa de Santa Oliva 2021.

Les activitats començaran el dimecres, 9 de juny, a les 19.00 h, amb el tradicional lliurament dels Premis de Recerca Vila d’Olesa a la sala de sessions de l’Ajuntament. A més del lliurament de premis en les diferents modalitats, s’aprofitarà que és el Dia internacional dels arxius per fer un reconeixement a la trajectòria del poeta local Miquel Guillamon.

El dijous, 10 de juny, diada de Santa Oliva, tindran lloc el plats fort de la festa. A les 18.00 h arrencarà la mostra de cultura popular a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Hi pot assistir públic, fent reserva a Vivetix. Tot seguit, i al Porxo de Santa Oliva, les entitats locals faran l’ofrena a la patrona. Com va succeir l’any passat, l’ofrena no podrà tenir públic a causa de les restriccions antic-còvid, però sí es podrà seguir a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. El regidor de Cultura, Xavier Rota, ha destacat que, tot i recuperar la presencialitat, “l’activitat festiva està molt restringida per la pandèmia i totes les activats al carrer, segons el Procicat, han de fer-se amb les persones assistents assegudes”. Per aquest motiu enguany no es farà el seguici d’entitats fins al Porxo de Santa Oliva i les entitats convocades hi aniran fent una inscripció.

Finalitzada l’ofrena, a les 20.00 h, el parc del Porxo acollirà el concert de Santa Oliva amb Questioni Meriodionali, organitzat per l’Ajuntament d’Olesa.

El mateix dijous, a les 19.00h, la Plaça Nova acollirà l’espectacle familiar P de Pallasso, de la companyia Sabanni, organitzat per La Xarxa. Segons ha detallat Xavier Rota, al llarg de la festa de Santa Oliva 2021 hi haurà un total de tres espectacles adreçats al públic familiar i infantil perquè “es vol donar protagonisme a aquest públic, que durant la pandèmia ha tingut i encara té moltes activitats restringides”.

Precisament, el divendres, 11 de juny, i a les 19.00 h, s’oferirà l’espectacle familiar Absurditties, de la companyia Mortelo & Manzani, a la Plaça Nova. A la mateixa hora, però a la Casa de Cultura, tindrà lloc la conferència “Montserrat en imatges”. A la nit, a les 22.00 h, concert de la formació Pony Pisador al Parc del Porxo de Santa Oliva.

Ja dissabte, 12 de juny, tindrà lloc durant tot el dia la tradicional Fira de Santa Oliva, que s’instal·larà als carrers Salvador Casas, Alfons Sala i a la plaça de les Fonts. A les 19.00 h, la Plaça Nova acollirà l’espectacle familiar Matito i la grandíssima roda de fira de la companyia Matito. A la mateixa hora Cal Puigjaner serà l’escenari de la conferència “El paisatge i reptes de futur”, a càrrec de Joan Soler i gironès, organitzada pel Col·lectiu de Joves Santa Oliva.

Una de les activitats habituals de Santa Oliva és el Ginesta Sound, organitzat per l’Agrupament Escolta i Guia Sant Bernat de Claravall. A les 19.00 h, es farà un micro obert de rap, i a partir de les 22.00 h, Jo Jet i Maria Ribot +  Alpharun (saxo Megamix) al Parc del Porx. Per assistir-hi cal reservar les entrades a Vivetix.

Diumenge, 13 de juny, finalitzaran Santa Oliva 2021 amb diferents activitats. Pel matí hi haurà la caminada solidària Magic Line, a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu, organitzada per IQS i diverses entitats olesanes. La sortida serà a les 10.00 h del cementiri vell. S’ha de fer inscripció al correu electrònic olesa.ateneu@gmail.com

A les 19.00h arrencarà al Parc del Porxo una nova edició de la Marató d’artistes, organitzada pel Departament de Joventut, i que inclourà una mostra de Bollywood amb Luna Nueva. Les inscripcions per participar a la Marató es poden fer fins l’11 de juny, a l’apartat Tràmits de la Seu electrònica del web municipal. Les entrades per assistir-hi s’han de reservar a Vivetix.

Mentre, a la plaça Nova hi haurà audició de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa, organitzada per Olesa Sardanista.

Al llarg dels dies de Santa Oliva, i finalitzar el mes de juny, la Casa de Cultura acollirà dues exposicions. Del 10 al 30 de juny es podrà visitar la mostra de cartlls de Festa Major; i edel 12 de juny al 4 de juliol, l’exposició “La nit de Sant Joan”.

Font: Aj.Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here