L’objectiu és millorar la gestió forestal per a prevenir incendis i crear noves oportunitats en el sector agrari del territori

Durant el mes de juny començaran els treballs de camp d’un estudi de viabilitat de resinació de boscos de pi blanc. La iniciativa vol explorar noves opcions de gestió forestal amb l’objectiu de prevenir incendis i crear noves oportunitats en el sector agrari del territori.

Aquest estudi ha estat encarregat per la Diputació de Barcelona al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Compta amb la participació de l’Agrupació Forestal del Montnegre i el Corredor, que durà a terme el seguiment, control i execució dels treballs de camp, i de l’Ajuntament de Pallejà, que ha cedit la finca forestal de Les Rovires per a dur a terme aquesta experiència pilot.

La resina és una matèria primera que té moltes aplicacions a nivell industrial, s’utilitza per a la producció de medicaments, additius, cosmètica, productes fitosanitaris, tintes d’impressió o pintures, entre d’altres. Recuperar un sector productiu primari com aquest afavoriria la gestió forestal, l’adaptació dels boscos al canvi climàtic i la prevenció dels incendis forestals ja que el sotabosc estaria més controlat.

Caldrà esperar a tenir els resultats de l’estudi per valorar si la resinació en boscos de pi blanc és viable o no. Mentrestant, serà imprescindible continuar desenvolupant projectes i iniciatives com aquestes en un territori agroforestal que ofereix nombrosos serveis ecosistèmics a la població però que, alhora, requereix d’una gestió sostenible urgent.

Font: Aj Pallejà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here