Alberto San Juan va presentar aquest dimecres el seu espectacle, juntament amb el músic, Fernando Egozcue, “Te quiero, Benedetti (Patria y exilio)”

L’espectacle formava part de la X Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat

“Pero ahora no me quedan más excusas/ porque se vuelve aquí/ siempre se vuelve” diu un dels poemes de Mario Benedetti. Alberto San Juan fa el mateix amb Sant Feliu: sempre torna i sempre sorpren. L’espectacle que ha dut a la X Setmana de la Poesia ha estat “Te quiero, Benedetti (Patria y exilio)” un homenatge al poeta uruguaià que va molt més enllà dels seus poemes.

L’espectacle, que va celebrar-se al Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat, a través dels poemes de Benedetti i de molts altres autors, és un homenatge a l’exili que molts escriptors van veure’s obligats a realitzar degut a la Guerra Civil o les dictadures dels seus respectius països. És un homenatge a l’exili en dues direccions, d’Espanya cap a Amèrica Llatina i viceversa, com va ser el cas de Mario Benedetti. Totes les poesies que va llegir i recitar amb la veu i la potència que el caracteritzen , estaven vinculades a la noció de patria i d’exili. Un exili, en molts casos, també interior i una patria, en molts casos, llunyana o desapareguda.

A l’escenari l’acompanyà amb la guitarra Fernando Egozcue, músic argentí. Els dos artistes van recitar i cantar poemes d’autors com Federico García Lorca, Àngel González, Teresa de León, Cristina Peri Rosi, Ángela Figuera, entre d’altres. San Juan, que acompanyava el recital de poemes amb textos i explicacions històriques va recordar la gran tasca de l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica i va denunciar la gran quantitat de desapareguts i desaparegudes que encara té Espanya.

San Juan, que ja havia vingut a Sant Feliu de Llobregat a presentar el seu espectacle “Autorretrato de un joven capitalista español” i “Nueva York en un poeta” va tenir un record pel poeta baixllobregatí Joan Margarit i va llegir el seu poema “La llibertat”.

L’espectacle va finalizar amb un dels poemes més coneguts de Benedetti i que dona nom a l’espectacle “Te quiero” i dues cançons, una d’elles, “Paraules d’amor” de Joan Manuel Serrat, amb la qual el públic emocionat va animar-se a cantar.

La X Setmana de la Poesia continua encara amb activitats programades durant el cap de setmana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here