El govern municipal trasllada als representants de les plataformes ciutadanes la seva oposició a qualsevol canvi en l’actual configuració de pistes 
La trobada també va servir per preparar un ple extraordinari en què la ciutat mostrarà la seva unió en defensa del territori

L’Ajuntament continua treballant perquè els plans d’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas-El Prat no afectin la ciutadania de Castelldefels. En aquest sentit, el govern municipal ha traslladat als representants de les plataformes ciutadanes quina és la postura institucional en relació al futur de les instal·lacions aeroportuàries, de cara a anar de la mà amb les entitats en el camí de la defensa del territori. Aquesta postura passa perquè es mantingui l’actual configuració de pistes segregades i fins i tot que aquesta configuració sigui protegida legalment. Aquesta voluntat de treballar en el mateix objectiu es plasmarà en un ple extraordinari que se celebrarà a finals de mes.

L’alcaldessa, Maria Miranda, i el regidor responsable de les relacions amb l’aeroport, Xavier Amate, es van reunir ahir amb representants de les plataformes Prou Soroll i Preservem Castelldefels (on són presents la Federació d’Associacions Veïnals de Castelldefels, el Gremi d’Hostaleria i el Gremi de Comerç), les dues entitats que des de fa anys vetllen perquè l’activitat aeroportuària no malmeti el benestar i la salut dels veïns i veïnes de Castelldefels. A la trobada també van ser presents la regidora de Presidència i Comunicació, Esther Niubó, i el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica i Financera, Habitatge, Planejament i Urbanitzacions, Jordi Vendrell.

Els representants municipals van traslladar a les plataformes la informació disponible i la decisió de no variar el posicionament que es manté des de fa anys:  oposició  frontal a la implantació de la configuració de pistes independents i en general a qualsevol via que impliqui alterar l’actual sistema d’ús de pistes ni les configuracions i horaris en vigor. L’Ajuntament recorda que aquest sistema és fruït d’un consens entre el territori i l’aeroport que ha demostrat en tots aquests anys la seva eficàcia i que continua sent plenament vigent i compatible amb un creixement futur i sostenible, que mai ha de perdre de vista l’actual situació d’emergència climàtica.

La reunió d’ahir s’emmarca en aquesta voluntat de consens, tant a nivell ciutadà com polític, amb el concurs de tots els grups municipals amb representació en el consistori. Els representants municipals i veïnals van intercanviar punts de vista de cara a la celebració d’un ple extraordinari a finals de mes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here