L’aplicació mòbil metropolitana s’adreça a professionals de la distribució urbana de mercaderies (DUM) i permet millorar i agilitzar els estacionaments en aquestes places

Sant Boi ja compta amb l’aplicació mòbil SPRO, que permet unificar i millorar la gestió i l’estacionament a les places destinades a la distribució urbana de mercaderies (DUM) a la metròpolis de Barcelona. Ara les persones que treballen en aquest sector poden concentrar la gestió de l’estacionament dels vehicles comercials en una única app per a diversos municipis metropolitans.

SPRO ja funciona a 9 municipis metropolitans : Sant Boi, Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet. L’aplicació és gratuïta, està disponible tant per a dispositius iOS (sistema Apple) com Android, i compta ja amb més de 84.000 persones usuàries.

Amb el desplegament d’aquesta app l’AMB dona resposta a la reivindicació històrica del sector per avançar cap a l’harmonització de les condicions de càrrega i descàrrega a la metròpolis de Barcelona.

“Aquest instrument dona resposta a una demanda històrica dels transportistes: tenir una única app per moure’s pels diferents municipis de la metròpolis de Barcelona”, explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda , que també ha recordat la gran demanda generada en aquest àmbit a conseqüència de la crisi de la covid-19 i l’impacte en la mobilitat i la qualitat de l’aire.

La distribució urbana de mercaderies (DUM) representa una part important del trànsit diari de les ciutats (20 % del volum del trànsit i el 40% del volum de contaminació), i ha crescut amb l’impuls del comerç electrònic i, molt especialment, durant aquest temps de pandèmia. És l’última part de la cadena de subministrament i té una importància especial, ja que l’activitat econòmica de les ciutats en depèn en gran mesura.

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , considera que “aquesta aplicació mòbil permetrà a les persones de la ciutat que treballen en el sector del transport fer un ús unificat i per tant molt més còmode dels estacionaments de càrrega i descàrrega als municipis metropolitans”.

Com funciona SPRO

L’app metropolitana SPRO es pot fer servir de manera intuïtiva i segura. Permet activar l’estacionament a les places DUM en pocs passos, de manera que es pot gaudir de 30 minuts d’aparcament gratuït i fer la càrrega i descàrrega amb comoditat. Només cal seleccionar l’àrea i indicar a l’app el codi DUM de la zona , que es troba en un senyal vertical.

En el cas de Sant Boi, amb l’arribada de la nova app el temps màxim per estacionar augmentarà de 20 a 30 minuts. Pel que fa als horaris de càrrega i descàrrega, seguiran essent els mateixos que ja estaven vigents.

Donar-se d’alta a SPRO és molt fàcil. Només cal omplir un senzill formulari a la mateixa aplicació, o es pot accedir al registre a través de la pàgina web de l’AMB. L’aplicació també ofereix la possibilitat de crear un compte d’empresa, que poden utilitzar múltiples usuaris sempre que l’administrador els en doni els permisos necessaris. En aquest cas, el registre s’ha de fer a través de la pàgina web.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here