La proposta d’AENA d’ampliar l’aeroport del Prat provocant un fort impacte en els espais protegits del Delta del Llobregat està provocant un ampli i apassionat debat a la comarca i a Catalunya en general.

El Govern de la Generalitat va reunir dilluns a les diverses administracions implicades. AENA insisteix en tirar endavant el projecte amb el suport de diversos sectors econòmics catalans i del PSC, el Govern de la Generalitat sembla que manté posicions ambigües i fins i tot contradictòries i l’Ajuntament del Prat es mostra radicalment contrari a l’ampliació per les conseqüències que tindria en els espais protegits del Delta, amb la destrucció de l’estany de la Ricarda. De moment s’ha acordat crear una “Taula tècnica” per analitzar alternatives.

La polèmica ha provocat l’aparició de diverses iniciatives de debat sobre el tema.  Aquest dijous dia 17 a les 19 hores, En Comú Podem, el grup que més crític s’ha mostrat amb les intencions d’AENA, ha organitzat  a la Universitat Pompeu Fabra, un acte titulat “Invertir en futur. Per un sistema aeroportuari del S.XXI”. Hi intervindran Jéssica Albiach, diputada al Parlament, Anna Martín, regidora del Prat, Janet Sanz, regidora de Barcelona, Ricard Riol, ex-president de la l’Associació per a la Promoció del Transport Públic i Josep Maria Carrera, president de Depana; el debat estarà moderat pel diputat del Baix Llobregat, Lucas Ferro. Es podrà seguir en directe per encomupodem.cat.

D’altra banda, Barcelona Demà i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, organitzen el dia 22 de juny a les 17 hores, al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat una jornada titulada “El futur de l’aeroport i l’aeroport del futur”. Inauguraran l’acte Lluis Mijoler, alcalde del Prat, i Jordi Martí, regidor de Barcelona i president de la Comissió executiva del PEMB. Dominik Pietrowski, cap de la secció d’aeroports i assumptes econòmics de la Comissió Europea, presentarà la ponència “”Introducció al debat en el marc comunitari”. A continuació tindrà lloc un debat, moderat per la periodista Milagros Pérez Oliva, que comptarà amb les intervencions de Pere Suau-Sánchez, expert en transport, César Trapote, professor de gestió del trànsit aeri de la UPC, Bet Cauhé, enginyera aeronàutica, i María José Albadalejo, gerent del Consorci per a la Protecció i Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here