L’acte d’entrega de guardons es va fer en un acte virtual emès per Martorelldigital.cat, que va comptar amb la presència dels alcaldes dels vuit municipis implicats, entre els quals l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

Els vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat −Olesa de Montserrat, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires−, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, van donar a conèixer aquest dijous el veredicte de l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord. El concurs, organitzat dins el projecte ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, té com a objectiu reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori Baix Llobregat Nord i alhora difondre la cultura emprenedora entre el jovent d’aquests municipis. L’acte d’entrega dels guardons es va fer en un acte virtual emès per Martorelldigital.cat, que va comptar amb la presència dels alcaldes dels vuit municipis implicats, entre els quals l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

El certamen ha rebut un total de 73 candidatures, de les quals 58 pertanyen a empreses i 15 a projectes de joves. En aquesta 11a edició s’han reformulat les categories per adaptar el concurs a la nova situació generada per la crisi sanitària de la covid-19. El concurs ha passat de cinc a tres categories: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19”, i “Millor idea jove de negoci”.

En la categoria de “Millor idea de negoci” el guardó ha estat per al projecte Motea de l’Institut Joan Oró de Martorell. Es basa en dissenyar productes i oferir serveis que facilitin la comprensió i la interacció social de persones amb TEA. L’alumna Laura Moya ha estat l’encarregada de rebre el guardó, consistent un xec per valor de 250 euros pel centre i 750 euros pels alumnes i una placa commemorativa. A més, el projecte es publicarà al diari comarcal La Bústia.

El segon premi d’aquesta categoria ha estat per al col·legi La Mercè de Martorell, que ha rebut un xec de 250 €, un de 500 € pels alumnes participants i una placa commemorativa. L’alumna Abril Castillo ha recollit el premi en representació del projecte Baix Verd, una cooperativa d’economia social que busca pal·liar la pèrdua generacional de l’agricultura de poble i la reinserció de col·lectius vulnerables.

El tercer premi ha estat per a Guillem Llopart, alumne de l’Institut Joan Oró, pel projecte Skill Art, una escola d’skate. El premi és un xec de 250 € per al centre i 250 € per als alumnes, a més d’una placa commemorativa.

En la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2019” el premi, valorat en 3.000 €, ha estat per a Annabel López, gerent de Minipiu, empresa d’Esparreguera dedicada al disseny i fabricació de mobiliari infantil basat en diferents pedagogies educatives.

El segon premi, per valor de 1.000 €, el va recollir aquest dijous Maria Visa, gerent de MTS Tech d’Esparreguera, empresa especialitzada en l’automatització dels moviments interns utilitzant robòtica mòbil.

El tercer lloc, amb un premi de 500 €, ha estat per al martorellenc Adrià Arrebola, gerent de Cinemocional, un projecte d’innovació educativa que promou el desenvolupament d’habilitats socioemocionals a través de les arts audiovisuals.

En la categoria de “Millor empresa davant la covid-19”, el primer premi, dotat amb 3.000 €, ha estat per a Raül Amigó, d’Abrera, gerent de Manipulados Karpak, empresa que es dedica a la distribució d’accessoris i recanvis d’automoció, serveis de manipulació, envasats, rent-a-car, flotes i distribuidor de Sanity System.

El segon premi, per valor de 1.000 €, ha estat per Daniele Valentini, gerent de Jervis Bi Web España, empresa d’Abrera especialitzada en el desenvolupament de projectes “claus en mà”, en sectors estratègics de la indústria, com l’automoció, farmacèutica, metal·lúrgica i manufacturera”.

I en tercer lloc, amb un premi de 500 €, ha quedat l’empresa Cadepa Global Packaging d’Esparreguera, dedicada al disseny i fabricació d’embalatges a mesura, per a la indústria de l’automoció, electrònica, aeroespacial, química, alimentària i de l’art. Pol Alcázar, responsable de màrqueting i comunicació, va rebre el guardó.

El jurat de concurs ha estat format per Natàlia Mir i Isabel de las Heras, d’Innobaix; Ma Jesús Requena i Toni Garcia, de la Cambra de Comerç de Barcelona; Eva Valero, de PIMEC; Marta Sendrà, del Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat de la Generalitat, i Encarna Amezcua i Helena Mauri, del Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat.

L’empresa Ceràmiques Sedó d’Esparreguera ha col·laborat en la realització dels trofeus i les plaques commemoratives.

Podeu veure l’acte d’entrega dels premis AQUÍ. 

Font: Aj. Olesa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here