“Turisme KmZero. Gaudir el Baix Llobregat” és el títol de l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat 2021 que organitza el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Tindrà lloc en tres sessions els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol. La temàtica és avui de plena actualitat després dels canvis d’hàbits socials provocats per la pandèmia, del debat sobre els avantatges del concepte de proximitat i de la polèmica entorn del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat que pot causar greus efectes en el Delta del Llobregat.

La primera sessió s’emetrà per zoom des d’Esplugues de Llobregat el dia 30 de juny a partir de les 11 del matí. Inclourà dues xerrades: L’evolució històrica del turisme. Una mirada des de l’escala local” a càrrec d’Imma Díaz, geògrafa i professora de la UAB, i “El turisme al Baix Llobregat, una qüestió col·lectiva” a càrrec d’Albert Arias, professor de la UB. La jornada acabarà amb un debat sobre les “Noves perspectives del sector turístic “ moderat pel periodista de Crític, Sergi Picazo, amb la participació de CCOO, UGT, Pimec i el Gremi d’Hotels.

El dia 1 de juliol l’Escola s’emetrà des de Collbató a partir de les 11 del matí. Es centrarà en el tema “De l’estiueig al turisme de KmZero” I inclourà la conferència de Joaquim M. Puigvert , Doctor en Història Contemporània i professor de la UdG, i un debat sobre el Patrimoni Turístic de la comarca , moderat per Carla Izcara, investigadora a Alba Sud: hi intervindran el Consorci de Turisme de la comarca, el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, l’Associació de Gastronomia i Turisme de la comarca, una representant de les Coves de Salnitre de Collbató, i el Museu i Parc Arqueològic de les Mines Prehistòriques de Gavà.

Finalment, el dia 2 de juliol, la Jornada serà presencial i tindrà lloc a Esparreguera, a l’Àrea Industrial Can Sedó, al carrer Contínues s/n, a partir de les 10 del matí. Esther Hachuel, directora del CECBLL parlarà sobre “Què pot aportar el patrimoni cultural al turisme postcovid?” i la Dra. Gràcia Dorel-Ferré, consultant de la Unesco en temes de patrimoni industrial, intervindrà en relació a “El patrimoni de la indústria, un turisme diferent?”. A continuació es farà una visita guiada al Museu de la Colònia Sedó

L’Escola té el suport dels tres ajuntaments on es celebra i també de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, i de l’Institut Ramón Muntaner.

Cal inscripció prèvia al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat que pot ser per les tres jornades o per alguna o algunes en concret.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here